Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
1
5
7
0
0

Asztalitenisz

Tizenhetedik Európai kupaszezonját kezdi meg ősszel az egyesület. A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya 2003-ban vívta ki először a nemzetközi kupákban az indulás jogát, melyekben attól kezdve évről évre részt vesz, ez a megszakítás nélküli részvételi sorozat nemzetközi vonatkozásban és több sportágat tekintve is ritkaságnak számít.

2010 óta minden szezonban, megszakítás nélkül tizedszer állhatott dobogóra a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata.

Kiváló sikereket hozó szezont zár ezzel a versennyel a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya

 

Egy hétig a magyar fővárosra figyelt az asztalitenisz világ. Nemrég fejeződött be az 55. egyéni asztalitenisz világbajnokság a Hungexpo csarnokaiban. A magyar válogatott tagjai között szerepelt a Budaörsi Sport Club két versenyzője, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz.

Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz is részt vesz a világbajnokságon.

2019. április 21-28-a között a Hungexpo területén kerül megrendezésre sportágunk legnagyobb világeseménye, a felnőtt világbajnokság.

A Budaörsi Sport Club lett a legeredményesebb egyesület a 2018.évi Felnőtt Asztalitenisz Országos Bajnokságon.

A térdfájdalom mindenféleképpen olyan dolog, amit komolyan kell venni, és mindenképpen érdemes kicsit jobban is utánanézni annak, hogy milyen módon lehet kezelni a problémát.

A különböző kezelési módokba beletartoznak a “teljesen természetes” és a hagyományos orvosi kezelések is. Lássunk ezek közül egy pár hatásos verziót. 

Néha elég egy rossz mozdulat vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség az életünkben vagy a sportpályán. Sajnos ezek legtöbbjéből a felépülés igen időigényes és testileg is sőt lelkileg is igen megterhelő tud lenni. Most adunk nektek 10 tippet hogyan tehetjük ezt a folyamatot könnyebbé vagy gyorsabbá!

2017.11.03 08:15

Az edzést követő egy két órán belül egy szénhidrátban és fehérjében gazdag ételt tanácsos fogyasztani. A szénhidrátok segítenek az energia visszanyerésében, a fehérje pedig az izmok építésében, amely az edzés folyamán lebomlott, különösen, ha erőnléti edzésed volt. Például csirke rizzsel, és párolt zöldséggel, vagy egy tonhalas szendvics teljes kiőrlésű kenyérrel.

Manapság egyre többféle térd-, boka-, csukló- vagy könyökvédő létezik. A bőség zavarában szinte el lehet közöttük veszni, pont ezért egyre nehezebb kiválasztani a megfelelőt. Leggyakrabban akkor érdemes ilyeneket vásárolnunk, ha ízületi, porc- vagy izomsérülésünk van, de akkor sem mindegy, hogy melyik fajtát választjuk, és nagyon nem mindegy az sem, hogy hogyan viseljük. Léteznek közöttük sima testhezállók, de kompressziósak is.

Harasztovich Fanni Donic-ösztöndíjasunk a nyár folyamán a guimaraesi utánpótlás Európa-bajnokság ifjúsági lány párosában elnyerte az Európa-bajnoki címet. A versenyre való felkészüléséről és a mögötte álló időszakról kérdeztük kicsit. 

Mit tehetsz, ha hát-vagy derékfájástól szenvedsz? Rejtélyes krónikus hátfájástól szenvedsz, ami egyszerűen nem akar elmúlni? Vagy talán mostanában volt valamilyen sport baleseted, ami kínzó fájdalmat okozott és ez negatívan befolyásolja az életminőségedet? Ha a megfelelő kezelést kapod hát problémáidhoz, akkor véget vethetsz a látszólagosan véget nem érő fájdalomnak anélkül, hogy még jobban bántanád az érintett területet. A legjobb kezelés ezekre a problémákra leginkább a fájdalom mértékétől függ. Ha törés következtében fáj a hátad, akkor nyilvánvalóan a legjobb kezelés az azonnali orvosi beavatkozás. Ha attól fáj a hátad, mert egyszerűen csak egész nap a lábadon álltál, akkor valószínűleg kevésbé intenzív kezelésre van szükséged, mint például pihenésre, vagy fájdalomcsillapítóra. Akár csak egy túlságosan megerőltető edzéstől, akár egy komoly hátsérülés után tapasztalsz hátfájást, ez a cikkünk bemutatja azt a 10 leghatásosabb módot, amely segít a fájdalom kezelésében. 

11 hatékony kezelési módszer

Akár otthoni, természetgyógyászati, akár orvosi megoldást keresel, minden esetben számos olyan módszer van, amely segíthet a sérült vagy fájó térd biztonságos és hatékony kezelésében. Azonban minden esetben fontos a térdfájdalmat kiváltó ok megfelelő diagnosztizálása, ami gyakran szakértő bevonását is igényli. Akármi okozza is a problémát, bölcs dolog megnézni az elérhető kezeléseket és egy szakértővel konzultálni a számodra legmegfelelőbb opciókról. Ebből a bejegyzésből megismered a 11 leghatékonyabb térdfájdalom kezelési módot, amik közül néhányat kipróbálhatsz egyedül is, míg másoknál szükséged lesz orvosi segítségre is.

Mivel a bokasérülés megannyi variációjával és módjával találkozunk nap mint nap, ezért nem meglepő, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy mit és hogyan kéne csinálni, hogy a baleset megelőzhető legyen, vagy ha már megtörtént a baleset, hogyan segítsük elő a sérült boka regenerálódását, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Miközben egy egyszerű rándulástól, egy töréstől vagy egy még komolyabb sérüléstől szenvedsz, nem szabad elfeledkezned arról, hogy sok olyan gyakorlat van, amit nem csak meg tudsz tenni az egészséged érdekében, hanem meg is kell tenned. Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy mi a teendő a mielőbbi gyógyulás érdekében.

A Mikrohungária Sport Kft. által is támogatott Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya idén is szép eredményeket ért el, amely nagy büszkeség számunkra. Minden sportolónak gratulálunk a teljesítményéért, és szurkolunk, valamint segítünk a további kimagasló eredmények eléréséért :)

Íme egy rövid összefoglaló a Szakosztály legfontosabb eredményeiről!

Hazai és nemzetközi csapatéremmel zárta a 2016/2017-es szezont a Budaörsi 2iSC - 8 éve folyamatosan Magyarország első három csapata között a női csapat

A múlt héten két fontos feladat állt a Mikrohungária Sport Kft. által támogatott Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata előtt. Hét közben a Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligája bronzérmét eldöntő mérkőzésre került sor hazai környezetben, ahol a BSC 7:0 arányú magabiztos győzelmet aratott a cseh Gumotex Breclav csapata felett, ezzel megszerezte a nemzetközi kupa bronzérmét, mely eredmény értékét tovább növeli, hogy 2013 óta először állhatott fel csapatunk nemzetközi kupasorozat dobogójára.

A 2016/2017-es szezon legfontosabb hete előtt a budaörsi csapat

2013 után újra nemzetközi érem közelében a Budaörsi 2i SC

Véget ért a bajnokság alapszakasza, következik a Final Four