Kategóriák
Szavazás
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
4
2
7
2
8
8
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.04.03 10:27

4 megfontolandó szempont egy térdvédő választása előtt

Tehát szükséged van egy térdmerevítőre… Besétálsz a kedvenc sportüzletedbe vagy talán online nézelődsz. Kétségbeesetten próbálod megtalálni a számodra megfelelőt, egy olyat, ami érzésre olyan, mintha rád öntöttek volna, és emellett megadja azt a támaszt és védelmet, amire szükséged van. Azonban rövid időn belül elveszve érzed magad.

Vegyünk sorra pár kérdést és segítünk megtalálni a számodra megfelelő térdvédőt ezen szempontok alapján.

 

 

1 – Pontosan milyen típusú térdrögíztőre van szükséged?

A térdmerevítőket 4 kategóriába lehet sorolni: felhúzható, támasztó, stabilizáló és csuklós. A felhúzhatóaknak meghatározott méretük van, míg a támasztók beállíthatóak igényeid alapján. Mindkettő típusú megfelelő támasztással, optimális mennyiségű hővel és kompresszióval ad védelmet. A térd stabilizátorokban acélrugók vannak pluszban a jobb alátámasztásért, míg a csuklós térdvédőkben egyfajta csuklós szerkezet van, ami segít a térdnek olyan módon mozogni, ami illeszkedik a térd természetes mozgásához, a lehető legjobb alátámasztásért.

 

2 – Hogyan akarod viselni?

Kétféle térdmerevítő létezik: felhúzható és a körbetekerhető. A felhúzható térdmerevítőn csak át kell dugni a lábat és fel kell húzni. Ez a fajta merevítő különböző méretekben kapható, mivel a megfelelő méret fontos a jó alátámasztáshoz. A körbetekerhető térdmerevítőt a térd elülső és hátsó részére is lehet helyezni és tépőzárral illeszteni és zárni, a típustól függően.

 

3 - Nyitott vagy zárt térdmerevítőt szeretnék?

A térdkalácsnál zárt térdmerevítő olyanok számára készült, akik ugyanannyira akarják védeni és alátámasztani a térdkalácsot, mint a térd többi részét. A nyitott térdmerevítők mindenféle nyomást levesznek a térdkalácsról, és - térdvédőtől függően - nagyobb támaszt nyújtanak a térdkalács számára.

 

4 – Milyen méretre van szükséged?

Az, hogy milyen méretű térdvédőre van szükséged, attól függ, hogy melyik térdvédőt választottad. Mindegyikhez van külön tájékoztató a megfelelő méretválasztáshoz, és arra is figyelj, hogy általában a különböző típusúakhoz más és más méretek a fontosak: valamelyiknél a térd körül kell mérni, más védőkhöz a térd feletti vagy alatti részt kell körbemérned. Ha két méret közé esel, érdemes a nagyobbikat választani.

 

Ezekkel az információkkal felszerelkezve magabiztosan fogsz választani. :)

Nézz szét Mueller Sports Medicine térdvédőink között, és ha még így is kérdésed maradt a kiválasztott termékkel kapcsolatban, keress minket!

Webáruház készítés