Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
5
8
4
2
3
Partnereink
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2017.09.28 12:14

Hogyan kerülhetik el a diákok a hátfájdalmat?

A hátfájás sokakat érint, attól függetlenül, hogy sportolnak-e vagy nem. Az egyik leggyakoribb kiváltó ok a nem megfelelő testtartás lehet, elsősorban azoknál, akik ülőmunkát végeznek, vagy tanulnak. Íme néhány tipp, hogyan előzhetitek meg a hátfájdalmat diákként.

Amennyiben diák vagy, valószínűleg sok időt töltesz az asztalodnál ülve, a laptopod vagy könyveid előtt. Az is lehet, hogy csak a szófán ülsz, esetleg a könyvtárban egy asztalnál vagy akár az ágyadon. Az mindenesetre tény, hogy akárhol ülsz, a rossz testtartás és a sokáig egyhelyben való ülés ízületi merevséghez vagy izomfájdalomhoz vezethet, ami könnyen kiváltó oka lehet a fájó hátnak és vállnak egy hosszabb tanulási szakasz után. Szerencsére van néhány tippünk, hogy a keményen tanuló diákok hogyan tudják megszüntetni a fájdalmakat véglegesen.

Invesztálj egy jó bútorba

Az online tanulási módszerek elterjedésével egyre több diák tanul most már otthon. Azonban mialatt az otthoni komfort kellemesebbé teheti az egyetemi tanulást, a megfelelő ergonomikus bútor hiánya rossz lehet a hátadnak. És ha elcsábulsz és ágyból akarsz tanulni, ez álmatlansághoz vezethet, mivel nem fogsz tudni az ágyadban pihenni éjszaka. Ezért érdemes pénzt fektetni egy ergonomikus székbe és egy széles asztalba.

Tegyél kis pihenőket

Amikor a záróvizsgákra tanulsz, vagy egy fontos esszét írsz, könnyen megeshet, hogy órákig sem kelsz fel a gép elől, ami könnyen eredményezhet fájdalmat. Tegyél kis, 5-10 perces pihenőket óránként, hogy kinyújtsd az izmaid és sétálgass, hogy ne legyenek fájdalmaid.

Igyál vizet

Mikor tanulsz, a víz segíteni fog a tested és izmaid hidratálásában, ami az ízületeidben lévő porcot puhán tartja és redukálja a fájdalmat és a kellemetlen érzést. Ezzel együtt egy üveg víz segíteni fog a fejfájás eltüntetésében, feldobja a hangulatod, kitisztítja a gondolataid és segít koncentrálni. Mindez nagyon hasznos, amikor a legjobb jegyet szeretnéd megkapni.

Edz naponta

A tanulás alatti helyes testtartás megtanulásával együtt a napi edzés is segít megerősíteni izmaid és ízületeid, így elkerülheted a hátfájásokat még akkor is, ha hosszabb ideig tanulsz. A súlyemelés hozzáadása az edzés rutinodhoz segít javítani a csontsűrűségeden, ami cserébe segíthet csökkenteni az ízületi fájdalmakat.

Kerüld el a hunyorítást és erőltetést

Ha azon kapod magad, hogy a képernyőre hunyorítasz munka vagy tanulás közben, ez befolyásolhatja a testtartásodat és hátfájáshoz vezethet. Nagyon fontos, hogy rendszeresen végeztess látástesztet, a headset használata pedig lehetővé teszi, hogy megmaradjon a megfelelő testtartás, amikor valamit hallgatsz vagy online beszélgetsz.

A laptop fölötti, órákig tartó görnyedés diákként sok nyak és hát fájdalomhoz vezethet. Ezekkel az ötletekkel végleg véget vethetsz a hát fájdalmaknak és redukálod a figyelem elterelést.

Amennyiben sportolsz, és mozgás közben is hátfájdalmat tapasztalsz, könnyen lehet, hogy egy jól megválasztott védőfelszerelés segíthet a megfelelő kezelésben. További információért nézz szét Mueller Sports Medicine termékeink között.