Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
1
5
8
1
8

Kézilabda

Nehéz lesz olyan sportra gondolni, amelyiknél nem kell használni a lábat. Futás, ugrás, mászás, ezek a mozdulatok a legtöbb sportban megtörténnek, ennél fogva az ezeknél használatos izomcsoportok hajlamosak a sérülésre.

A teniszkönyök egy olyan fajta könyöksérülés, ami erős fájdalommal jár és akár az egész karba kisugározhat. Habár a teniszkönyök a nevét adó sport közben fordul elő leggyakrabban, mégis sok más kiváltó oka lehet.

2019.03.25 16:17

A teniszkönyök egy olyan fajta íngyulladás, ami mindenkit érint, aki sokszor végez el ismétlődő mozdulatokat a könyökével. Habár teniszjátékosoknál fordul elő leggyakrabban, mégis minden fizikai tevékenység közben kialakulhat és érdemes minél előbb meggyógyítani, hogy ne történjen maradandó nyoma a sérülésnek. Sokféle módon lehet kezelni, azonban a hőterápia a legjobb megoldás ilyenkor. Lehet, hogy a sérülés nem fog teljesen rendbe jönni csupán ettől, a gyógyulási folyamat azonban jelentősen felgyorsul. Megmutatjuk, hogy miért a hőterápia a legjobb kezelés a teniszkönyökre.

A formában maradáshoz nem szükséges egy bérlet egy olyan edzőterembe, ahol sok más vadidegennel együtt izzadunk. Számos egyéb módszerrel tis top-on tudsz maradni, amihez nem kellenek edzőtermi gépek. Akármilyenek is a fizikai képességeid vagy preferenciáid, megvannak a számodra megfelelő gyakorlat, edzőterem nélkül is. És könnyen lehet, hogy https://www.csapatsport.com/sct/897388/MUELLER-SPORTGYOGYASZATI-ESZKOZOKjól is fogod magad érezni közben.

Az American Family Physician újság szerint a térdrögzítőket a legtöbben a sérült vagy fájó térd támasztására használják. Sok sportoló emellet azért is használ valamilyen típusú térdrögzítőt, hogy megelőzzenek egy-egy komolyabb sérülést sportolás közben. A rögzítők sokféle méretben és színben érhetők el, és még az alpanyagaik is változóak: lehetnek fém, hab, műanyag és elasztikus a pánt. 

2018.06.22 15:38

Ha valaha fájtak a térdeid, akkor jól tudod, mennyi kínlódással jár ez az állapot. Két fajtája van a térdfájdalomnak: akut és a krónikus.

Amikor éppen nem a kedvenc sportoddal foglalkozol, hanem otthon gyógyulgatsz egy csukló sérüléssel, a várakozás a legfrusztrálóbb része a folyamatnak. Ilyenkor jegelni, kompresszió alatt tartani és pihentetni kell a csuklót néhány napig, de ha mindkét kezedet szeretnéd használni, az egész napos TV előtt ülést nehéz elviselni. Még ha alaposan is ismered és alkalmazod a RICE technikát, ezekkel mégsem telhet el egy egész nap.

Ha sporttal kapcsolatos sérülésekről hallasz, a legtöbb ember azt feltételezi, hogy ezeket valamilyen baleset vagy rossz mozdulat okozhatta. Azonban néha a testünk szimplán nem áll készen arra a szintű tevékenységre, amit követelünk tőle. Néha egy huzamosabb pihenő utáni hosszú séta is meglepően fájdalmas lehet a láb számára. Egy sérülés bárkivel megtörténhet, aki több terhelést rak a lábaira, legyen az nagyobb intenzitású séta, futás vagy csak egy keményebb felület.

Az energia szinten tartása minden sportoló számára egy sarkalatos kérdés, hiszen ha terhelés előtt nem megfelelően pótoljuk  a tápanyagokat és az energiát, "üzemanyagunk" mindössze egy órán át lesz elegendő.

Az ágyéki izom sérülése alapból véve súlyos, az érintett izomok testedben játszott szerepe miatt. Itt van néhány opció arra, hogy mit tegyél egy ágyéki sérülés után annak érdekében, hogy hamar elmúljon a probléma és gyorsan visszatérhess a sportolásba.

Bármilyen testrészünk is sérül meg, az nagy kihívás, mivel jelentősen korlátozhatja a szabadságodat. Nem csak a fájdalommal kell foglalkoznod, hanem a mozgásod is korlátozva lesz. Az aktív éltemódot élő embereknél gyakrabban fordulhatnak elő sérülések, és súlyosabban befolyásolhatják az életüket, mivel ideiglenesen szünetre kényszerülhetnek.

A térdfájdalom mindenféleképpen olyan dolog, amit komolyan kell venni, és mindenképpen érdemes kicsit jobban is utánanézni annak, hogy milyen módon lehet kezelni a problémát.

A különböző kezelési módokba beletartoznak a “teljesen természetes” és a hagyományos orvosi kezelések is. Lássunk ezek közül egy pár hatásos verziót. 

Sokunkkal fordult már elő az hogy egyszerűen képtelenek voltunk kosarazás közben teremben megállni futás közben, mert annyira csúszott a cipőnk, mintha egy koripályán lennénk egy frissen élezett korcsolyában...

Akár kosárlabdázó vagy, akár röplabdázol, vagy kézilabdázol, jól jöhet ha magasra tudsz ugrani, ezzel az edzésmódszerrel "pillanatok alatt" brutális rugóid lesznek...

Amikor enyhe hátfájdalomra keresel megoldást, rengeteg információt találsz a neten arról, hogy miként gyorsítsd fel a gyógyulásod. Azonban ugyanolyan fontos arra is figyelni, hogy mit ne tegyél, amikor gyógyulsz. Ebben a cikkben sorra veszünk hat dolgot, amit el kell kerülni, ha hátfájásból szeretnél felépülni.

Néha elég egy rossz mozdulat vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség az életünkben vagy a sportpályán. Sajnos ezek legtöbbjéből a felépülés igen időigényes és testileg is sőt lelkileg is igen megterhelő tud lenni. Most adunk nektek 10 tippet hogyan tehetjük ezt a folyamatot könnyebbé vagy gyorsabbá!

A Molten, mint a világ egyik vezető sportlabda gyártó cége készíthette el a december 1. és 17. között megrendezésre kerülő 23. Női Kézilabda Világbajnokság hivatalos labdáját. 

2017.11.03 08:15

Az edzést követő egy két órán belül egy szénhidrátban és fehérjében gazdag ételt tanácsos fogyasztani. A szénhidrátok segítenek az energia visszanyerésében, a fehérje pedig az izmok építésében, amely az edzés folyamán lebomlott, különösen, ha erőnléti edzésed volt. Például csirke rizzsel, és párolt zöldséggel, vagy egy tonhalas szendvics teljes kiőrlésű kenyérrel.

Manapság egyre többféle térd-, boka-, csukló- vagy könyökvédő létezik. A bőség zavarában szinte el lehet közöttük veszni, pont ezért egyre nehezebb kiválasztani a megfelelőt. Leggyakrabban akkor érdemes ilyeneket vásárolnunk, ha ízületi, porc- vagy izomsérülésünk van, de akkor sem mindegy, hogy melyik fajtát választjuk, és nagyon nem mindegy az sem, hogy hogyan viseljük. Léteznek közöttük sima testhezállók, de kompressziósak is.

Ha a térdet anatómiailag alaposan megvizsgáljuk, arra jutunk, hogy ebben a testrészünkben sajnos nagyon nagy az instabilitás. Ennek eredményképp nem is lehet meglepő, hogy egy-egy, sokszor ismétlődő gyakorlat után fájdalmat érzel benne. Ilyenkor csak arra tudsz gondolni, hogy  most mi is történhetett? Komoly lehet a baj? Ezekre a helyzetekre hasznos lehet ismerni a leggyakrabban előforduló térdsérüléseket, és azt, hogy  mihez is kezdj, ha ezek közül bármelyikkel találkozol?

Amennyiben sportoló vagy, biztosan hallottál már, rosszabb esetben tapasztaltad is az achilles-íngyulladást vagy szakadást. Azt biztosan tudod, hogy ez a fajta sérülés egy fájdalmas, komolyabb problémát jelent, de arról nem biztos, hogy eleget hallottál, hogy részleteiben ez mit is jelent. Ezzel sajnos sokan vannak így, és emiatt könnyen előfordulhat, hogy egy-egy óvintézkedés hiányában megtörténik a baj. Íme néhány fontos dolog, amit tudni érdemes az Achilles szalag szakadásról.

Nem mindig könnyű egy sportsérülésből vagy krónikus fájdalomból újra visszatérni a játékba, mivel sok türelem és idő szükséges a teljes regenerálódáshoz. Azonban, ha figyelembe veszel pár tanácsot, lehetőséged lesz arra, hogy csökkentsd a sérülésedből maradt fájdalmadon és jelentősen csökkentsd egy hasonló sérülés újabb elszenvedését. Akár nyak, hát, térd vagy bármilyen más fájdalomtól szenvedsz, tekintsd meg ezt a néhány hatékony nyújtási tippet, ami sokat enyhíthet problémádon.

Újabb tudományos megközelítés a hidegterápiás kezelésekről

Az általános bölcsességek az akut sérülések azonnali jegeléséről lehet, hogy igazak, azonban a legújabb kutatások szerint a jegelés csak egy bizonyos fokig hatásos, ráadásul csak abban az esetben, ha néhány dolgot mindenképp betartunk. A hideg terápia az egyike a négy alap kezelési módszernek - pihenés, jegelés, nyomás-kifejtés és polcolás.

A térd az egyik legkritikusabb testrészünk, mivel akár sportolunk, akár nem, mindig nagyfokú terhelésnek van kitéve. Ezért fontos a megfelelő lépéseket megtenni a védelméért, nemcsak akkor, amikor már térd ízületi fájdalmakkal küzdesz, hanem már előtte is. Nézzük, a legfontosabb tudnivalókat.

A láb az egyik legkomplikáltabb része a testnek. Folyamatosan használjuk és egy életen át koptatjuk. Amikor a lábban fájdalom érezhető, azt számos különböző sérülés okozhatja, de amikor sarok- vagy talpfájdalomról van szó, akkor általában két különböző, gyakori ok lehet a felelős. Az egyik a plantar fasciitis, amit a köznyelvben talpi bőnye gyulladásként ismerünk, a másik a sarokcsont kinövés. Habár a kettőt sokszor szinonimaként használják, valójában teljesen különböző problémákról van szó.

11 hatékony kezelési módszer

Akár otthoni, természetgyógyászati, akár orvosi megoldást keresel, minden esetben számos olyan módszer van, amely segíthet a sérült vagy fájó térd biztonságos és hatékony kezelésében. Azonban minden esetben fontos a térdfájdalmat kiváltó ok megfelelő diagnosztizálása, ami gyakran szakértő bevonását is igényli. Akármi okozza is a problémát, bölcs dolog megnézni az elérhető kezeléseket és egy szakértővel konzultálni a számodra legmegfelelőbb opciókról. Ebből a bejegyzésből megismered a 11 leghatékonyabb térdfájdalom kezelési módot, amik közül néhányat kipróbálhatsz egyedül is, míg másoknál szükséged lesz orvosi segítségre is.

Mivel a bokasérülés megannyi variációjával és módjával találkozunk nap mint nap, ezért nem meglepő, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy mit és hogyan kéne csinálni, hogy a baleset megelőzhető legyen, vagy ha már megtörtént a baleset, hogyan segítsük elő a sérült boka regenerálódását, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Miközben egy egyszerű rándulástól, egy töréstől vagy egy még komolyabb sérüléstől szenvedsz, nem szabad elfeledkezned arról, hogy sok olyan gyakorlat van, amit nem csak meg tudsz tenni az egészséged érdekében, hanem meg is kell tenned. Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy mi a teendő a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Aligha találni olyan kézilabdázót, akinek a bokaszalagjai a megfelelő számban és állapotban még mindig a helyükön vannak és, aki képes lenne magassarkúban végig táncolni egy éjszakát anélkül, hogy minden második lépésnél könny szökne a szemébe. A kézilabda, ahogy a legtöbb labdajáték, számos, a bokaszalagokat igénybe vevő mozdulatokat igényel.

Emlékszem azokra a távoli évekre, amikor még elég volt három-négy dolgot bepakolnom a sporttáskámba és már indulhattam edzésre. Be kell látni, hogy előbb-utóbb minden kézilabdás életében eljön az a korszak, amikor már nem elég egy cipő, rövidnadrág és egy félig szakadt póló. Ahogy múlnak az évek és nő a fájó esések hatása, úgy gyarapszik a sérült testrészek száma.

Wax nélkül is használható kézilabda, a tökéletes játékélményért! A Molten kézilabdák új generációja- Molten C7

A Molten új, C7-es típusú kézilabdája egy olyan újgenerációs termék, amely lehetővé teszi, hogy kézilabda wax használata nélkül is profin játszhass. Tökéletes fogás egy kézzel is, egyszerű és pontos passzolás a kritikus játékhelyzetekben is! Vedd a kezedbe az irányításd, kontrolláld Te a játékot!