Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
3
0
0
7
9
Kosárlabda
2021.09.16 14:29

A legegyedibb kosárlabda pályák a világon

A kosárlabda pályákat sokan csak úgy ismerik, mint egy helyet, ahol lehet dobálgatni, játszani. Viszont a világ számos területén nagyon különleges helyen van egy-egy pálya és a művészeteknek is otthont adhat. Összeszedtük pár különleges pályát a világból.

1. Pálya egy barlangban, Guizhou tartomány, Kína

A kínai Guizhou tartományban, Nayong megyében található Xinchun falusiak időjárástól függetlenül játszhatnak. A pálya technikailag nem zárt, de egy barlangban található, szóval mégis.

A falu 14 000 dollár támogatást kapott a kormánytól, és további 6500 dollárt gyűjtött össze, hogy egy hatalmas barlangba építhesse meg ezt a különeges pályát.  Hosszú lépcsőt és lelátókat is építettek, hogy nézőket is fogadhassanak.

2. Rucker Park, Harlem, New York, USA

Ezt a pályát a streetball kosárlabda mekkájának is nevezik. Olyan játékosok fordultak meg rajta mint Kobe Bryant, Allen Iverson, vagy Kevin Durant.

3. Pigalle, Párizs, Franciaország

Az egyik leghíresebb és legszebb pálya a világon, a párizsi pigalle, mely a lakóépületek közé szorul ahol a passzok és az alley oop-ok találkoznak a művészettel. A kosárlabda-rajongó alapítója, Stéphane Ashpool, a pigalle francia divatmárka, a párizsi kreatív ügynökség ill-studio és a NIKE társaságában friss és funky esztétikával fűszerezte a pályát. Az udvar a rue duperré utcán fogadja a látogatókat a forró rózsaszín és élénk kék kapukon keresztül, ami a színek kavalkádjához vezet.

A rózsaszín, lila, sárga és indigó árnyalatok ütős palettáját úgy tervezte az ill-studio, hogy megfeleljen a kollekció 90-es évek kosárlabda ihlette esztétikájának, ahol szinte irizáló levegő söpör át alaposan a rendkívül telített térben.

2020-ban a pálya egy kis újradizájnoláson ment keresztül, íme:


 

4. Az úszó pálya, Mumbai, India

 

A Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) Indiába vitte az első lebegő kosárlabdapályát az Arab-tengeren Mumbaiban, Maharashtra-ban. Az NBA India 2018. december 20-án bejelentette, hogy az ország első NBA-mérkőzését rendezik meg Mumbaiban. A 2019-es NBA India Games játékokon a Sacramento Kings és az Indiana Pacers szerepelt, akik október 4-én és 5-én két szezon előtti mérkőzést játszottak.

 

5. Venice Beach, Los Angeles, USA

 

Talán az egyik leghíresebb pálya a világon, amelyet számos filmben is láthatunk. Minden korosztályt és képzettségi szintet vonz ez a pálya, hogy megmutassák mit is tudnak, és a Venice Beach pályái a legismertebbek az Egyesült Államokban és talán a világon is. 

Venice-t 1905 -ben alapították tengerparti közösségként, és 1926 -ig önálló város volt, amikor Los Angeles része lett. Venice a strandjáról, csatornáiról és az Ocean Front Walk-ról ismert, két és fél kilométeres sétányon, amely tele van az árusoktól a jósokig és az utcai előadókig. A négy pálya közül három egymás mellett található. Az egyik pálya csak 5 az 5 elleni játékra alkalmas. A másik kettő 3 a 3 elleni játékra szolgál. A három pályától északra található Venice Beach főpályája. Gyönyörű kék felületét egyik oldalról lelátók veszik körül a nézők számára, akik sok -sok csillag tanúi voltak itt, mint Lebron James.

 

6. Angels Gate Park, San Pedro, California

 

Talán a világon az egyik legminimalistább és legszebb panorámával rendelkező pályája. Képzelj egy naplementés meccset itt. Ugye?

 

7. Tető pálya, Dubrovnic, Horvátország.

 

A horvátországi Dubrovnikban található City Wall tetőtéri pálya, a világ egyik legtöbbet fényképezett pályája. Ez az Adriai-tenger melletti „kötelező karika” pálya az egyik vezető és legkeresettebb turisztikai desztinációvá vált, és ritka lehetőség ezen a pályán dobálni párat.





8. SERIES OF PARKS IN USA

 

A Kinloch Park udvar egyike azoknak a projekteknek, amelyeket a Project Backboard, amit egy nonprofit szervezet vezet, amely leromlott kosárlabdapályákat újít fel, elsősorban az Egyesült Államok városi kerületeiben, művészettel lefedve azokat. A Project Backboard által felújított pályák nagy része szegény közösségekben található, ahol hiányzik az állami finanszírozás, és ahol a közparkokat és a kosárlabdapályákat nem vették igénybe, és teljesen leromlott állapotban vannak.

 

9. ALOST, BELGIUM

 

Katrien Vanderlinden belga művész alkotása Alost városában.

 

10. NEW YORK, USA

 

Kosárlabdapálya a New York -i Sara D. Roosevelt Parkban melyet az egyik leghíresenn urban művész Brian Donnelly tervezett, művésznevén - Kaws.