Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
5
5
9
5
7
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2017.11.15 11:18

10 tipp hogyan épüljünk fel egy sérülésből

Néha elég egy rossz mozdulat vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség az életünkben vagy a sportpályán. Sajnos ezek legtöbbjéből a felépülés igen időigényes és testileg is sőt lelkileg is igen megterhelő tud lenni. Most adunk nektek 10 tippet hogyan tehetjük ezt a folyamatot könnyebbé vagy gyorsabbá!

1.Hallgassunk meg több orvosi véleményt is!
Szokták mondani, hogy egy sebész mindig vágna...
Nekünk viszont nem mindig ez a legjobb megoldás, ezért érdemes több orvos véleményét is kikérni a sérülésünkről több szem többet lát alapon. Lehetséges hogy műtét nélkül is megúszható a felépülés, de olyan is előfordulhat hogy egy nem teljesen körültekintő orvos elmismásolja a műtét szükségességét amivel még nagyobb bajba sodorhatja betegét. Jobb odafigyelni és több szakember (vagy ha lehetséges specialista) véleményét is kikérni.

 2.Figyeljük a lelki oldalt is!
Minden sérülés mentálisan kezdődik, még ha annak előjeleit ritkán is észleljük, gyakran utólag esik le mi miért is történt. Hajlamosak vagyunk csak a testünket figyelni a gyógyulásunk közben, pedig ha a lelkünkre nem fordítunk elég figyelmet, nagy az esélye az újbóli visszasérülésnek. Ne szégyeljünk akár egy sportpszichológust is megkeresni. Még ha vonakodunk is elsőre akkor se. 3.Használjuk ki a kényszerpihenőt!
Mindig lehet a sportunkban fejlődni, és ez nagyban segítheti a lelki békénk kialakítását is ami elengedhetetlen a gyógyulásunkhoz is. Lehet hogy épp mozgásképtelenek vagyunk, de mindig lesz amit épp gyakorolhatunk pl a kezeinkkel (vagy épp erősíthetjük vagy ügyesíthetjük őket), vagy épp sportvideók böngészéseivel is új trükköket tanulhatunk a sportágunkban. Így a hátrányunkból könnyen előnyt kovácsolhatunk, mert olyan dolgokra fektethetünk hangsúlyt amitől eddig elvontuk az időnket mert egészségesek voltunk.


4.Ne veszítsük el a pozitív életszemléleted!
Az önsajnálat sosem segít! Mindig motiváljuk magunkat. Tűzzünk ki apró célokat, kis lépéseket, amiket reálisan elérhetünk ezzel is építve a lerombolt önbecsülésünket. Most van időnk az élet szép dolgait is felfedeznünk körülöttünk. Fókuszáljunk a boldogító dolgokra!5.Fontos, hogy legyen aki támogat minket!
Az egészségügyi szakemberek, terapeuták támogatása mellett fontos, hogy legyen valaki, barát, vagy családtag aki ebben a nehéz időszakunkban is mellettünk áll és segít.


6.Értékeljük az apró győzelmeket is!
Lehet hogy nem minden fejlődési lépésünk lesz látványos, de ez a rechabilitációs folyamatunkban teljesen normális. Legyünk türelmesek! Egy-egy guggolás, egy súly felemelése (persze csak ha már az orvos is engedi ezeket) mind-mind egy olyan lépés, amely segíthet újabb lendületet adni a gyógyulásunkban. Fordítsunk rá energiát hogy ezeket észre is vegyük!7. Építsük fel újra önmagunk!
Most hogy több időnk van elmélkedni, több lehetőségünk is van rájönni arra mi vezethetett a sérülésünkhöz, és már elméleti szinten is fel lehet készülni ezeknek a hibáknak a majdani kijavítására.
Egy sérülést sosem drámának kell felfogni, ez a tanulási folyamatunk egy állomása csak. Ismét tanultunk egy módszert, ahogy nem működik a dolog.
Igaz ennek magas árát fizettük meg, de a minőségi oktatás sosem olcsó. ;)8. Ne figyelgesd folyton a sérülésed!
Mivel türelmetlenül várjuk hogy újra sportolhassunk, folyton figyeljük hogy a duzzanat lement-e már, vagy érzékeny-e még stb. stb. stb...
Mivel a gyógyulás egy lassú folyamat, így felesleges folyton szemmel tartanunk a sérült testrészünk, mert az akkor is gyógyul ha nem figyelgetjük, ráadásul nem gyógyul attól gyorsabban ha folyton szemmel tartjuk, lelkileg viszont kimerítő tud lenni a lassú javulás. Ne büntessük magunkat ezzel!9.Használjunk védőfelszerelést

Ha már végre lábra tudunk állni, érdemes az adott testrészünket még nem túlterhelni, és a felépülésünk e szakaszában az adott testrészünkre védőfelszerelést beszereznünk. Ha tanácstalanok vagytok hogy mi lenne az adott sérülésetekhez a legalkalmasabb védőfelszerelés bátran kérjétek üzletünkben a szakembereink segítségét, üzletünkben pedig többféle védőfelszerelést lehetőségetek van fel is próbálni akár, hogy minél jobban illeszkedve védhessen titeket. Addig is itt tudtok a webshopunkban a védőfelszereléseink között böngészni.

10. Vegyük komolyan a fizikoterápiát.
Akár mennyire gyötrelmes tud lenni, ezt kell a legkomolyabban vennünk, mert célizmot edzhetünk vele ami nagyban segít elkerülni az újbóli vissza sérülésünk. Vegyük úgy hogy itt az akaraterőnket és a fájdalomküszöbünket edzük.


Webáruház készítés