Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
2
7
4
6
0
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.05.11 14:33

3 futó sérülés, amely könnyen kezelhető kineziológiai tapasszal

Futás közben általában akkor sérülünk meg, ha túl keményen hajtjuk magunkat, rossz cipőt hordunk, vagy rossz testtartással futunk. Sajnos futókként hajlamosak vagyunk néha túlzásokba esni. Sokszor azt hisszük, hogy kibírjuk a fájdalmat, vagy elég csak néhány napig pihentetni és jegelni a sérült testrészünket. A jegelés, és emelett a nyújtások meg az izomépító gyakorlatok sok sérülésen segítenek.

Sok sportoló kineziológiai tapaszt használ a mielőbbi regenerációért, mivel számos futás közbeni sérülést lehet kezelni vele.Íme, a leggyakoribb esetek, amikor érdemes kineziológiai tapaszt használnunk:

Illiotibális szalag szindróma az egyik leggyakoribb oka a külső térd fájdalomnak, és emellett az egyik leggyakoribb sérülés, amit tapasztalnak a futók. Minimalizálni lehet az IT szalag sérülését a sík felületen való futással és azzal, hogy sosem ugyanazt a kört futjuk ugyanabba az irányba. Az illiotibális szalag szindróma általános kezelése a jegelés. A kineziológiai tapasz segíthet a fájdalom enyhítésén kompresszió által. Lehet gyulladás csökkentésére is használni.

 

A futótérd szindróma egy gyakori, túlterhelés által okozott sérülés ami sok okból ered, de leggyakrabban akkor történik, amikor a térdkalács nekifeszül a csontnak. Idővel a térdkalács megkopik, így fájdalmat okoz. A futótérd által okozott fájdalom lépcsőzésnél, ülésnél és guggolásnál a legerősebb. A kineziológiai tapasz segíthet a futótérd szindrómán, akármi is legyen az oka azáltal, hogy egyensúlyba rakja az térd körül dolgozó izmokat. A tapasz a térdre és annak szalagjára helyeződő nyomást is enyhítí.

A csonthártya gyulladás egy fájdalmas sérülés, ami a láb elülső vagy belső részén törénik, a sípcsont körül. Ez egy gyakori sérülés, ami akkor történik, ha többet edzünk a szokottnál vagy megváltoztatjuk az edzésformánkat. Általában annak a jele, hogy túlzottan, vagy nagyon keményen hajtottuk magunkat. Leggyakrabban lúdtalpú emberekkel történik meg. A kineziológiai tapasz segíthet levenni a nyomást és a húzódást az érintett részről, kilazítja az izmokat a lábszárban és enyhít a gyulladáson.A kineziológiai tapasz nagyszerű eszköz minden sportoló számára, ezért érdemes az elsősegély dobozban tartani. A megfelelő tapasztás segíthet elkerülni a sérüléseket és segít a gyógyulásban anélkül, hogy fel kéne áldoznunk a mozgásra szánt időnket. Habár a sport közbeni sérülések gyakoriak, általában ezek a túlhajszolás jelei is. Gondoljuk át újra az edzéstervünket, ha ezek közül bármelyik sérülést elszenvedjük, és ismerjük meg őket prevenciós célból.

 

Tudj meg többet a termékről ide kattintva! Amennyiben bármi kérdésed felmerül, vedd fel velünk a kapcsolatot.