Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
9
6
3
9
2
Asztalitenisz
2019.06.20 14:58

A Bajnokok Ligájában indulhat a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

Tizenhetedik Európai kupaszezonját kezdi meg ősszel az egyesület. A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya 2003-ban vívta ki először a nemzetközi kupákban az indulás jogát, melyekben attól kezdve évről évre részt vesz, ez a megszakítás nélküli részvételi sorozat nemzetközi vonatkozásban és több sportágat tekintve is ritkaságnak számít.

A 2019-2020-as versenyszezonra hosszas gondolkodás után, vállalva az előre látható és nem látható anyagi nehézségeket nevezett a szakosztály a csapat és a játékosok szakmai érdekeit előtérbe helyezve. Az Európai Asztalitenisz Szövetség összegezte a beérkezett nevezéseket a nemzetközi kupákra, és az SH-ITB Budaörsi 2i SC csapatát játékosaink világranglista helyezése, valamint a csapat korábbi években elért nemzetközi eredményei alapján a legrangosabb kupába, a Bajnokok Ligájába sorolta.

 

Az ETTU elkészítette a sorsolást, csapatunk a „C” csoportba került a lengyel KTS Enea Siarka Tarnobzeg és a francia Metz TT együttesei társaságában. Mindkét ellenfelünkkel kétszer mérkőzünk meg, egyszer hazai pályán egyszer pedig idegenben.

Szeptemberben a lengyel csapatot fogadjuk először Budaörsön, ők a Bajnokok Ligája címvédői, így számunkra különleges mérkőzés lesz, hiszen a budaörsi csapat, mint az ETTU Kupa aktuális bronzérmese mérheti össze erejét Európa jelenlegi legjobb női asztalitenisz csapatával.  

Egyesületünk számára rendkívül fontos, hogy a nemzetközi versenysport legmagasabb szintjén képviselhetjük Budaörs Városát, támogatóinkat és szponzorainkat, valamint a nemzetközi kupában idén is egyetlen magyar női csapatként indulva a magyar asztalitenisz sportot is.

A hazai és nemzetközi céljaink eléréséhez sikerült egy rendkívül fiatal és tehetséges játékost igazolnunk Surján Szabina személyében. Az idén bajnoki ezüstérmesként és nemzetközi ETTU Kupa bronzérmesként záró SH-ITB Budaörsi 2i SC tagjai reményeink szerint továbbra is a szakosztályunknál maradnak.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy a budaörsi fiatalok számára kézzel fogható példaképeket nyújtson, ezzel is bíztatva őket arra, hogy a rendszeres sportolást válasszák.

 

Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy a nemzetközi szintű sporteseményeinkre minél több budaörsi ellátogasson, emellett pedig mindent elkövetünk annak érdekében, hogy sportolóink sikereit és a budapesti világbajnokság népszerűségét is felhasználva további támogatókat, szponzorokat nyerjünk meg.

A hazai mérkőzések pontos kezdési időpontjai később válnak ismertté.

Webáruház készítés