Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
0
6
2
9
8
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2019.11.30 09:17

Hideg vagy meleg terápia

Történjen akármilyen sérülés, az biztosan fájdalommal fog járni. Azonban, ha a megfelelően kezeled őket, sokkal gyorsabban, könnyebben fog menni a gyógyulás és hamar újra régi formádban leszel.

Ilyenkor lehet, hogy elgondolkodsz: hideg- vagy hőterápiás kezelésre van szükségem? Miként csillapíthatom legjobban a fájdalmamat? Megmutatunk három tanácsot, amelyek alapján könnyen eldöntheted, melyik kezelés a számodra megfelelő.

  1. Keresd meg a fájdalom forrását. Fontos tudni, hogy a fájdalmadat izomsérülés vagy ízületi gyulladás okozza, mivel nem mindegy, melyikkel hogyan kell bánni. A húzódás és rándulás közt is nagy különbség van, sőt, a tendonitis és a tendinosis is két különböző dolog! De ha más természetűek a problémáid, például görcsölnek az izmaid vagy fáj a fejed, ilyenkor is fontos megtudni, hogy melyik terápia lesz a legelőnyösebb számodra.
  2. RICE (pihentetés, jegelés, kompresszió, felpolcolás). A RICE betűszó nagyon gyakran felmerül sportolók körében, és pont ez a rövid kis szó fog segíteni neked megtenni az első lépéseket a teljes gyógyuláshoz vezető úton. Ezt a technikát általában izomhúzódásoknál, ínszalag rándulásoknál, véraláfutásoknál vagy más hasonló sérüléseknél szokták alkalmazni. A RICE leginkább akkor segít a legtöbbet, amikor a sérülés megtörténte után azonnal kezdik el alkalmazni.
  3. Tudd, mikor melyik terápiát kell alkalmazni. Ha ízületi gyulladást kezelsz, akkor a hőterápia lesz a válasz, mivel a hő segít ellazítani az izmokat és ízületeket, így enyhíti a krónikus merevséget. A hidegterápiával csillapítható a fejfájás, de ha izomgörcsök okozzák a fájdalmat, akkor inkább izomlazításra lesz szükség. Húzódásoknál és rándulásoknál érdemes először hidegterápiával kezelni a vérbőséget, duzzadást vagy érzékenységet. Miután már javult az állapot, a hőterápiával lehet folytatni a kezelést. 

 

Tulajdonképpen akut problémákra érdemes jegelést használni, mivel fájdalomcsillapító hatása van és enyhíti a gyulladásokat, valamint a véraláfutást. A hőterápia azokhoz a sérülések kezeléséhez a legjobb, amelyek 6 hétnél régebben történtek, mert vérkeringés serkentő hatása lazít a merev izmokon és ízületeken.

Ha még többet szeretnél tudni arról, hogy hogyan kell gondoskodni magadról gyógyulás közben, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Webáruház készítés