Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
4
6
2
3
1
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2021.10.29 10:31

Térdfájdalom - Milyen rögzítőt válasszunk?

A térdfájdalom az egyik leggyakoribb sérülés, amelyet a fizikoterapeuták vagy ortopéd orvosok naponta látnak. A térdfájdalom lehet akut, időszakos, zsémbes, vagy rendkívül fájdalmas. A fájdalom oka lehet zúzódás, ficam, húzódás, degeneráció vagy akár szakadás is. A térdmerevítő használata nagyszerű lehetőség mindenki számára, akinek akut vagy krónikus térdfájdalma van, enyhe vagy súlyos tünetekkel. A kulcs a megfelelő merevítő és a megfelelő méret kiválasztása.


A térdmerevítők különböző típusokban kaphatók. Különböző térdmerevítők stabilizálják és védik a térdet, tehermentesítik az ízületet és/vagy kompressziót biztosítanak a térd számára. Megfelelő használat esetén elősegítik a helyreállítást és optimalizálják a teljesítményt.

Ha akut sérülés esetén kompressziót alkalmaz, felgyorsíthatja a felépülési folyamatot. Ha megerősíti a térdét, meg tudja védeni az ízületet, megelőzve a további sérüléseket. Ügyeljen arra, hogy az eszköz nem feltétlenül ad megoldást a sérülésére, hanem inkább segítséget nyújt a sérülésből való felépülésben, vagy esetleg megakadályozza a további sérüléseket. Amennyiben folyamatos fájdalma van, a legjobb ha konzultál  sportsérüléssel foglalkozó szakemberrel, ha bármilyen kérdése van azzal kapcsolatban, hogy melyik eszközt viselje, vagy ha sérülés közben „pattanást” hallott a térdében, súlyos duzzanatokat vagy zúzódásokat tapasztal, mobilitás vesztése van, vagy nehéz teherbírás az ízületen.

 

A térdvédők/rögzítők típusai

Pántok

A hevederek összenyomják az inakat, és újra elosztják a sport/tevékenység során rájuk nehezedő feszültséget, azaz ínsérülés esetén ajánlott ez a választás.

 

Kompressziós szárak

A kompressziós eszközök segítenek csökkenteni az ízületi duzzanatot vagy effúziót, növelik a véráramlást, támogatják a fájó ízületeket és támogatják az enyhe tünetekkel járó ízületi gyulladásos térdeket. Megelőzőként is használják, hogy támogatást nyújtsanak sportolás vagy bármilyen mozgással járó tevékenység közben. Ezek az eszközök zárt térdkalács-merevítőben (teljes) vagy nyitott térdkalácsban (lyuk a térdkalács csontjánál) kaphatók, hogy segítsenek megtámasztani és enyhíteni a térdkalácsot, azaz, ha duzzadt a térd sportolás közben, ezt a megoldást ajánlott választani.

 

Stabilizátor merevítők

A térdstabilizátor védi a térdét és csökkenti a sérülés kockázatát. Általában úgy tervezték őket, hogy kompressziót, valamint mediális és oldalirányú támasztást biztosítsanak, megakadályozzák a medio-laterális mozgást, acélrugók segítségével a térd mediális és laterális részén. Azaz, ha az alábbiakat tapasztalja:

  • duzzadt térd,
  • gyenge térd;
  • mérsékelt ízületi tünetek;

 akkor nagyszerű választás lehet a Mueller Wraparound Brace vagy OmniForce KS-700 stabilizátor merevítők

 

Csuklós merevítők

Ezek a termékek úgynevezett zsanérokat használnak, hogy segítsenek tehermentesíteni a térdét, miközben megpróbálják megtartani a természetes igazodást az ízület mozgásához. Általában a sportolók visszatérésekor, szalagficamok és műtét utáni időszakban használják az ízület mozgási tartományának korlátozására vagy a felépülési folyamat során. azaz

  • műtét utáni helyreállítás;
  • gyakorlás a sportban;
  • ínszalag ficam vagy húzódási sérülés

Nagyszerű választás ezekre az esetekre: Mueller Deluxe csuklós térdmerevítő vagy Mueller önbeálló csuklós térdmerevítő