Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
2
8
1
1
0
Futás
2018.02.15 15:51

A kompressziós ruhákról bővebben

 Amikor úgy három évvel ezelőtt először hallottam a kompressziós zokniról, rögtön nagymamám jutott eszembe, ahogy szegény húzza fel megfáradt lábaira ezt a gyógyeszközt. Nem is jártam messze a valóságtól, hiszen a kompressziós alsó ruházat a gyógyászatból átnyergelve vetett lábat a sportipar területén. Mára már viszont bizton állíthatjuk hogy ez a jővő sportruházata. Komplett iparág épült köré így most beavatunk titeket ennek működési mechanizmusába és értelmébe a sportban.

Hihetetlenül kényelmes, és komfortos viselet. Nagyon jó hordani, bármelyik ruhadarabot. Egyébként olyannyira berobbant a kompresszió a sportiparba, hogy a tengerentúlon nemcsak futók, vagy triatlonosok hordják, hanem kosarasok, kézisek, sőt még golfozók is. 

 

 

Tehát egy kis történelem átszőve egy kis tudomány. Annak ellenére, hogy modern találmánynak tűnik a kompressziós technológia, gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, az orvoslásban pedig nagyon régóta tudatosan is alkalmazzák a kompressziós kezelést, elsősorban érrendszeri megbetegedések gyógyítására (pl.: visszér), de az esztétikai sebészetben is (műtétek után a sebek gyógyításában, a törések után… stb.) nagyon hatékony módszer.

 

A kompressziós, azaz nyomásos kezelés lényege, az adott testfelületet folyamatos nyomás alatt tartani, aminek következtében a serkenő vérkeringés minden pozitív hatását éreztetni fogja (teljesítménynövelés, fáradtság kitolása, görcsök megelőzése, regeneráció gyorsítása… stb.).

 

A kompresszió elérésének több módja van, de az orvoslásban legelterjedtebb a pólyázás, illetve a különböző harisnyák viselése. A pólyázás nagyon időigényes folyamat, a hagyományos kompressziós harisnyák felhúzásához komoly erőkifejtésre van szükség. Ráadásul nem túl esztétikus vagy kényelmes viseletek.

 

A hagyományos kompressziós megoldásokkal ellentétben a korszerű kompressziós technológiákkal készült felszerelések sokkal hordhatóbbak (esztétikusak, kényelmesek), úgy képesek a kívánt hatást elérni, hogy a viselőt semmilyen mozgásban nem korlátozzák. Majd hogynem teljesen észrevétlenül idomulnak a testfelületre.

 

 

Egyszóval a sport kompresszió már közel sem az a kompresszió, mint ami eredetileg volt. Ami ebből nekünk, sportolóknak jó lehet, a regeneráció gyorsítása. Én például sokkal inkább edzés után vagy előtt szoktam hordani a zoknit, mintsem alatt. Nagyon jól egyben tartja a fáradt lábat, és a rá kifejtett nyomás hatására a vérkeringés megindul, és a salakanyag feldolgozásának ideje lerövidül. Hosszabb utazások alkalmával is nagyon jó szolgálatot tesz. Sokan például repülőn is hordják, hiszen a nyomáskülönbség a láb bevizesedését okozhatja. Nagyon ajánlom az állómunkát végzőknek is. Szerintem 20-30%-al kevésbé fárad el a láb, így sokkal frissebben lehet nekivágni a délutáni, esti edzéseknek is.

 

Szóval, mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a termékeket. Semmi vesztenivaló nincs, sőt csak nyerni való van velük!

Ide kattintva, megtekinthetitek az összes ZeroPoint kompressziós terméket a Mikrohungária Sport Kft.-nél, így kedvetekre válogathattok belőlük.

 

Kummert Krisztián "Gonzales"