Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
2
8
0
6
7
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2019.07.08 14:14

A villanyozó ín sérülésben nincs semmi felvillanyozó

A könyök egy olyan csuklóízület, amely összeköti a felkarcsontot (humerus) az alkarcsontokkal (radius és ulna).  Könyökünk nyújt és feszít, és emellett az alkar kifelé-befelé fordító mozgásában is részt vesz. A közbenső és az oldalsó ínszalagok tartják az ízületet a helyén mindkét oldalon.

A belső (medial) oldal kifejezetten hajlamos a sérülésre, mivel sok terhet helyezünk a könyök ezen területére bizonyos mozdulatok, például dobás közben.

Az izmok, amelyek a könyököt keresztezik és a csuklót mozgatják, nagyon sok könyöksérülésnél kulcsfontosságú szerepet játszanak. A nyújtó-feszítő és a kifelé-befelé fordító izmok mind a könyökízületből erednek és rendszeresen ki vannak téve túlterhelés által okozott sérüléseknek, például teniszkönyöknek vagy golfkönyöknek. A felkarban elhelyezkedő nagy bicepsz és tricepsz izmok együtt teszik lehetővé a könyök hajlítását és nyújtását.

 

Az alkar három fő idegei (ulnar, median, radial) a könyökízületet keresztezik, ezért könnyen megsérülhetnek egy ütéstől vagy túlterheléstől. Ezen kívül még nyáktömlő (olecranon bursa) is található a könyökízület csontos kiemelkedésén, ez párnázza ki a csontokat, hogy ne dörzsölődjenek egymásnak.

 

Zúzódás hatására a nyáktömlő megduzzadhat és begyulladhat. A Mueller Sports kineziológiai tapasza segít kezelni a leggyakrabban előforduló sérüléseket. A kinezió tapaszokat arra tervezték, hogy serkentsék az izmok vérellátását. Felületükön hullám mintában van a ragasztó, ennek a teljesen egyedi felépítésnek köszönhetően a szalag együtt mozog a bőröddel és izmaiddal, segítve a gyógyulásodat.

Úgy helyezd fel a bőrödre, hogy a szalag elhelyezkedése az izmok mozgását utánozza. A kineziológiai tapasz ezen kívül enyhít a fájdalmadon és megkönnyíti a mozgást felépülés közben. 

 

Webáruház készítés