Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
6
0
7
1
4
Partnereink
Asztalitenisz
2019.05.05 20:33

Pergel Szandra mindkét páros versenyszámban nyolcad döntős helyezést ért el a budapesti asztalitenis

Egy hétig a magyar fővárosra figyelt az asztalitenisz világ. Nemrég fejeződött be az 55. egyéni asztalitenisz világbajnokság a Hungexpo csarnokaiban. A magyar válogatott tagjai között szerepelt a Budaörsi Sport Club két versenyzője, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz.

Egyesületünk számára óriási élmény volt átélni, hogy a versenyzőink hazai közönség előtt képviselhették a klubot, Budaörs Városát és támogatóinkat, szponzorainkat. Szakosztályunk szinte minden tagja átélhette a világbajnokság hangulatát, van aki nézőként, többen önkéntesként, segítőként. Utánpótláskorú versenyzőink számára különleges lehetőség nyílt arra, hogy közelről láthassák a világ legjobb asztaliteniszezőit, testközelből láthatták, hogy szorgalmas munkával el lehet jutni akár a világbajnokságig, ahogyan ez Szandrának és Mercédesznek is sikerült.

Nagyváradi Mercédesz női párosban kapott lehetőséget és Bálint Bernadettel az oldalán döntő játszmára kényszerítették jóval esélyesebb szingapúri ellenfelüket.

 

Pergel Szandra mindhárom versenyszámban részt vett a VB-n, egyéniben a főtábla első fordulójában magabiztos játékkal győzött francia ellenfelével szemben, a következő körben japán ellenféltől kapott ki. Női párosban Madarász Dórával két rendkívül szoros és izgalmas mérkőzést nyertek meg egyaránt 4:3-ra, előbb egy osztrák-lett majd egy francia párossal szemben. Ezzel a két értékes győzelemmel bejutottak a legjobb tizenhat közé, a nyolc közé jutásért a későbbi világbajnok kínai párossal szemben maradtak alul, Szandra és Dóra ezen a mérkőzésen Európa klasszis teljesítményt nyújtott. Szandra kiváló teljesítményét és a sportág ázsiai dominanciáját is jelzi, hogy a Szudi Ádám - Pergel Szandra vegyes páros is japán ellenféllel szemben búcsúzott, szintén a nyolcad döntőben.

 

A januári budapesti World Tour versenyen ezüstérmes páros dán és amerikai ellenfeleit is legyőzte a világbajnokságon. A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya arra is büszke, hogy csapatunk tagjait, Európa-bajnok versenyzőinket, Fazekas Máriát és Lovas Petrát a szervezők köszöntötték a világbajnokságon, valamint arra is, hogy szakosztályvezetőnk Szvitán Krisztina szakértelmével segítette a magyar válogatott versenyzőket az egészségügyi héttér biztosításában.

A világbajnokság egy asztalitenisz ünnep volt, melynek jó volt részese lenni.