Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
5
5
9
5
7
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2019.04.11 15:20

Bokaficam kezelése

A bokaficam az egyik leggyakrabban előforduló ortopédiai sérülések közé tartozik és általában a boka befelé vagy kifelé fordulásánál történik meg. Ez szinte bármikor megtörténhet: futás, ugrás vagy akár séta közben is.

Jellemzően visszatérő probléma olyanoknál, akik egyszer már elszenvedték. Szerencsére van megoldás: a bokarögzítők rengeteget segítenek, mivel a boka stabilizálásával és mozgásának megfelelő korlátozásával könnyen megelőzhető a bokaficam. Néha azonban zavarba lehet jönni a nagy választéktól, amikor rögzítőt választunk. Megmutatunk egy pár szempontot, hogy Te is könnyebben tudj választani.

 

Bokarögzítők típusai    

Elasztikus bokaszorító: Ezek a legegyszerűbb fajták. A többi bokarögzítőhöz képest kevés támaszt nyújtanak, ami tökéletes lassú kocogásnál vagy sétánál. Intenzívebb tevékenységeknél nem a legideálisabbak, de mégis segítenek a sérülés által okozott gyulladás enyhítésén. 

Fűzős rögzítő: Nejlon - vinyl szövetből készülnek és közepes tartást biztosítanak. A fűzőnek köszönhetően pedig úgy állíthatod be a rögzítő szorosságát, ahogy az neked kényelmes. Ezen felül a merev rögzítőnél hajlékonyabb és szabadabban tud a boka mozogni.

Sérülés utáni rögzítő: Nagyon merev típus, amit géllel vagy levegővel töltenek meg. Két, lábformához illeszkedő betét van benne. Leginkább gyulladás enyhítésére és a boka kibicsaklásának megelőzésére szokták használni. Vagyis nem ajánlott sport közben használni.

Merev rögzítő: Ezek vagy kengyeles, vagy fűzős formában kaphatók. A kengyeles nyújtja a legnagyobb védelmet, lehetővé teszi a láb felfelé-lefelé mozgatását miközben megakadályozza az oldalra mozdulását. Gyakran használják olyan sportok közben, ahol sokat kell ugrálni, például kosárlabda vagy röplabda közben. A sérülés utáni boka rögzítőhöz hasonlóan a fűzős típuson műanyag lemezek vannak, amik megakadályozzák a boka kibicsaklását.

 

Teljes kínálatunkért kattints ide: https://www.csapatsport.com/spl/329873/Mueller-Bokavedok

Egyéb tippek és figyelmeztetések

Bizonyosodj meg arról, hogy megfelelően illeszkedik a rögzítő a bokádra, és figyelj oda, hogy ne legyen túl rövid a fűző, különben nem fogod tudni megkötni.

A rögzítő szorosan illeszkedjen a bőrödre.

Ha rehabilitációs célból viselsz boka rögzítőt, viseld minden tevékenység közben. Azonban, ha csupán prevenciós célból viseled, akkor elegendő csak sport közben viselni. Kosárlabda, tenisz, röplabda és minden bokát megterhelő sport közben különösen ajánlott.

Fontos, hogy olyan bokarögzítőt válassz ki, ami a legjobb stabilitást nyújtja tevékenységek közben. Ha nem vagy benne biztos, milyen rögzítőre van szükséged, látogasd meg a Mueller Sports Medicine-t és segítünk!

Webáruház készítés