Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
0
6
2
8
8
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.12.16 17:03

Carpal tunnel kezelése

A carpal tunnel szindróma a csukló területén történő fájdalmas megbetegedés, amikor a csuklóban végigfutó középideg, valamint a karban lévő izmok és ínak nyomás alá helyeződnek és begyulladnak. A sérülést legtöbb esetben sebészeti beavatkozás nélkül lehet kezelni, azonban ha súlyosak a tünetek, előfordulhat, hogy szükség lesz műtétre. Ebben a cikkben leírjuk, miként lehet enyhíteni a fájdalmat vagy megelőzni a kialakulását!

Carpal tunnel szindróma tünetei

  • Első tünete az érzészavar a hüvelyk, mutató és középső ujjban. Ez megnehezíti a kéz használatát, kieshetnek tárgyak a kezünkből használat közben, mivel az izmok nem kapnak jelt az idegtől.
  • Zsibbadó érzés az ujjakban, főleg alvás közben, amikor behajlik csukló, ami alvászavart is okozhat.

Csuklórögzítők

A csukló és ujjak lerögzítésével csökkenteni lehet a duzzadást. A csuklórögzítők külsőre ujjatlan kesztyűre hasonlítanak, funkciójuk pedig a csukló és az ujjak egyenesen tartása, hogy csökkenjen az idegre helyezett nyomás.

Ezeket a termékeket kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy levegyék a medián idegre helyezett nyomást, aminek köszönhetően enyhül a carpal tunnel által okozott fájdalom. A csuklórögzítőt addig érdemes hordani, amíg teljesen el nem múlnak a tünetek. Néhány orvos és fizikoterapeuta egyénre szabott csuklórögzítőt is tud készíteni, hogy sokkal kényelmesebb legyen.

Carpal tunnel szindróma műtése

Ha a csuklórögzítő nem enyhít a tüneteken, valószínűleg műtétre lesz szükség. A műtét arthroszkópos eljárással történik, így az orvosnak nem lesz szüksége nagy vágásokat ejteni a kézen.

A műtét során elvágják a tenyér felőli kötőszövetes lemezt, hogy felszabadítsák a középideget a nyomás alól. A kezet helyileg érzéstelenítik és egynapos sebészeti eljárással végzik el a műtétet, vagyis a beteg állapota gyorsan javul és nem szükséges korházban maradni.

Figyelmeztetés

  • A folyadék visszatartás irritálhatja a medianus ideget, ami carpal tunnel szindrómát okozhat. Ez gyakori probléma klimaxos nőknél.
  • Elhízás, veseelégtelenség és pajzsmirigy problémák növelhetik a carpal tunnel kialakulásának kockázatát.
  • Gépelés, teniszezés és ismétlődő mozgások meg sportok is okozhatják ezt a problémát.

A Mueller Sports Medicine kíváló minőségű sporteszköz kínálata segíthet enyhíteni a carpal tunnel szindróma tüneteit. Ha bármi segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot minél hamarabb!

Webáruház készítés