Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
5
6
0
3
0
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2017.10.03 15:48

Egy spartan racer beszámolója a Mueller térdstabilizátorról

A futás kíméletlenül igénybe veszi a térdet terepfutás során, ezért ennél a sportnál különösen fontos a térdek megfelelő védelme. A sportolók 70%-ának egész biztosan volt már térdsérülése, amelyet legtöbb esetben a helytelen bemelegítés, vagy a bemelegítés teljes hiánya okoz.

Azonban, ha már megvan a baj, akkor nagyon fontos a rehabilitáció, és ha ismét van lehetőség az edzés újbóli elkezdésére, akkor nagyon oda kell figyelni a biztonságra. Itt jönnek a képbe a térdrögzítők, amelyeknél nagyon fontos tényező, hogy ne csak edzés, hanem akár egész napos használat során is megállják a helyüket.

Én hosszabb futások után érzékeltem a térdfájdalmat, ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálok egy valóban profi térdévdőt – amely a Mikrohungáriánál lévő Mueller önszabályozó térdstabilizátor.

 

 

Egy jó térdrögzítő a felkészülésben is nagy szerepet tud játszani, hiszen leveszi a terhet a térdről, illetve biztonságérzetet ad, és nem kell félni attól, hogy egy hirtelen mozdulatnál megtörténik a baj.

A Mueller térdstabilizátort az éjszakai 12+ Huricane Heat után vettem fel, regenerálódás céljából. Egy ilyen kimerítő megmérettetés után szükségem volt mindenféle segítségre, ami a regenerálódásomat szolgálja. Izgalommal vártam, mit tud nekem nyújtani egy ilyen gyógyászati segédeszköz. Csomagolásából kivéve már a tapintása is kellemes volt. A leírásnak megfelelően helyeztem fel - egyszerűen körbetekerhető, így könnyű a fel- és levétel. Tökéletesen igazodott a lábamra, mert tépőzárával pontosan egyéni méretre szabható. A termék könnyű, testhezálló, nyitott patella-gyűrűvel rendelkezik és önszabályozó gumipántokkal van ellátva, hogy a térd stabilitása maximális legyen.

 

 

Várakozásaimnak megfelelően a patella-gyűrű tökéletesen stabilizálja a térdkalácsot, a keresztpántokkal állandó támaszt nyújt, így csökkentve a térdre nehezedő nyomást.

Neoprén anyaga jól tartja a hőt, növelve ezzel a vérkeringést, ami gyorsítja regenerációt.

Kiváló légáteresztő képességgel bír, anyaga lehetővé teszi az egész napos kényelmes viseletet, mindenféle kellemetlenség nélkül. Másnap, a sprint előtti bemelegítésnél is nagy szerepet játszott, guggolásoknál, illetve térdkörzéseknél is jó mozgástartományt biztosított, illetve levette a terhet a térdemről, emellett mégis jól tartott. A térdrögzítőnek köszönhetően a térdeim nem sínylették meg a túlzott fizikai igénybevételt.

 Mészáros Tamás

Webáruház készítés