Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
6
0
7
5
4
Partnereink
Kompressziós ruházat
2017.09.28 10:44

Első találkozásom a ZeroPoint kompressziós karvédővel

Kummert Krisztián, a Bikás Park Streetball pálya promótere most legújabb termékcsaládunkból, a ZeroPoint kompressziós ruházati termékek közül vitt el egyet kipróbálásra. Választása a kompressziós karvédőre esett, lássuk, milyen tapasztalatai vannak a termékkel kapcsolatban. :-)

Aki valaha is nézett kosárlabdát, pláne NBA-t az gyakorta láthatta a játékosokon a kompressziós karvédőket vagy nadrágokat. Mindig is kíváncsi voltam hogy ezeknek mi a lényegük vagy a tudományos élettani alapjuk és hogy csak divatból hordják-e az ikonjaim, vagy tényleg van létjogosultságuk a pályán.
Végre adódott is lehetőség a Mikrohungária Sport Kft. jóvoltából, hogy alkalmam nyíljon tapasztalati úton, saját véleményt formálnom a témában, így most ezt jól meg is osztom veletek...
De ne szaladjunk ennyire előre, először is nézzük mit ír erről a témáról a szakzsargon. A kompressziós ruházatnak az a lényege, hogy úgy tervezték őket, hogy célzott nyomást tudjanak gyakorolni az adott testrészeink izomzatára.

Ok ok... De miért is jó ez nekünk?
Nos, először is serkentik a vérkeringést, mivel az összeszorított izmainkban a vér a szűkebb ér-keresztmetszetünk miatt gyorsabban tud áramolni (emiatt szokták különböző műtétek után az orvosok is javasolni, mert elkerülhető vagy megelőzhető vele a trombózis kialakulása is).
Emellett jobban tartja az izmunkat amellyel az erőlködésből fakadó nem kívánt izomremegésünk is csökkenni fog. Ezeken kívül van még egy olyan jótékony hatásuk, hogy segítenek lebontani a tejsavat.
 Ez így elsőre túl sok és túl száraz információ, és mivel gondolom már veszítettél a cikk olvasásának lelkesedéséből és kezdett a tekinteted üvegessé válni, jöjjenek inkább a saját tapasztalataim... ;)
A csomagolása nagyon high-tech cyber kinézetű, és első látásra a ZeroPoint sporttudományban való jártasságát sugallja számomra, de ez persze teljesen szubjektív és másodlagos.
Ami fontosabb és amire figyelmeztettek már az ismerőseim akik használtak kompressziós cuccokat, hogy a szorosságuk miatt elég macerás felvenni őket, de mivel ez bennük a lényeg ezen felül tudunk és felül is kell hogy kerekedjünk.
Én egy kánikulai nyári napon próbáltam ki és picit tartottam is tőle hogy nagyon melegem lesz benne, de ami elsőre meglepett hogy jól elvezeti az izzadtságot edzés közben, de annyira jól, hogy időnként (amikor már nagyon átizzadtam) jobban hűtött mint a másik kezem amire kontroll szempontjából nem húztam karvédőt hogy érezhessem a különbséget.
Egy jó 3 órás megterhelő dobó edzés után (súlyozott kosárlabdával, big ballal és normál labdával),
kijött a nagy különbség.
Aki dobott már intenzíven ennyi ideig váltogatva beleállásokból, az tudhatja hogy hiába adogatja neked vissza valaki a labdákat azért a karok igencsak el tudnak fáradni, de még a támasz kar is nem csak a dobó. Amit imádtam benne hogy azon a karomon amelyiken hordtam (a dobásaimat támasztó karomon), nem éreztem azt a fokú fáradtságot mint a másik karomon, pedig normál esetben ha azon sincs karvédő az is ki szokott lenni. Mikor haza értem már halványan kialakuló izomlázat kezdtem érezni a dobókaromba, de mivel ez segít lebontani a tejsavat és segít a regenerálódásban, így rögtön zuhany után a másik karvédőt a dobó karomra vettem fel... és lássatok csodát, másnapra elmúlt még az a kezdődő izomlázam is! Ha valamiért ezért már megéri beszerezni egy ilyet.
Ami még tapasztalat volt, hogy a dobóedzés közben mivel a támaszkaromon volt a karvédő, azt vettem észre hogy sokkal pontosabban sikerült a dobásaimat megtámasztani és emiatt jobb százalékban is mentek a dobások.
Összességében ha a mérleg egyik nyelvére kellene tennem a macerát amíg felveszi az ember, és azt hogy milyen plusz hatásokat lehet vele elérni nálam mindenképp a második felé billenne a mérleg nyelve. Ezt persze az is befolyásolta hogy másodikra már kialakult egyfajta felvételi rutinom így sokkal könnyebben ment az egész.
Ha kedvet kaptatok hogy ti is kipróbáljátok ennek a karvédőnek a jótékony tulajdonságait, azt

itt tudjátok megrendelni!