Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
7
1
9
4
1
Partnereink
Asztalitenisz
2017.09.28 13:01

Európa-bajnok Donic ösztöndíjasunk

Harasztovich Fanni Donic-ösztöndíjasunk a nyár folyamán a guimaraesi utánpótlás Európa-bajnokság ifjúsági lány párosában elnyerte az Európa-bajnoki címet. A versenyre való felkészüléséről és a mögötte álló időszakról kérdeztük kicsit. 

Ha valaki azt mondta volna az EB előtt, hogy Európa-bajnokként jössz haza, elhiszed?

Igazság szerint nem… El sem tudtam volna képzelni, hogy Európa-bajnokként érkezek majd haza.  Kiutazásomkor ugyanis nem igazán voltak olyan konkrétan meghatározott céljaim, mint a bajnoki cím elnyerése, csupán azt szerettem volna elérni, hogy valóban  a maximumot hozhassam ki magamból, és ezáltal azt a  lehető legjobb eredményt érjem el, ami csak kitelik tőlem. 

Az ifjúsági lány páros versenyben a párod a bolgár Maria Jovkova volt. Hogy kerültetek össze vele?

Gyakorlatilag ezt a véletlen hozta így, hiszen az állandó párom nem volt kint az Európa- Bajnokságon és ezért keresni kellett nekem egy új párt. Ő lett Maria, akivel sikerült párosban elnyernünk az Európa-bajnoki címet.

 

A bajnokság során melyik meccset érezted a legnehezebbnek?

Igazából mindegyik nehéz volt, de talán a legnehezebbnek a 8 közé menő meccset mondanám, ahol egy cseh-romám páros ellen  nyertünk 1:0 6:2-ről.

 

Kívülről úgy tűnt, egyáltalán nem izgultál a döntőben. Belül hogy érezted?

Szerencsére belülről sem éltem át nagy izgalmat, elengedtük a kezünket és mindig csak a következő poénra koncentráltunk. Igazából csak a meccs után döbbentünk rá, hogy milyen szoros is volt a döntő vége, amikor 2:2 10:9 volt az állás. Valamint, nagyon sokat segített az is, hogy Fazekas Mária végig ott volt mögöttünk,  bíztatott és támogatott minket.

Mi volt a taktikátok?

Az, hogy próbáljunk meg nagyon aktívak és agresszívak lenni, és, hogy mindig vigyük ki az ellenfelet a tenyeres oldalra.

 

Mikor érezted először, hogy akár Európa-bajnokok is lehettek?

Ezen nem nagyon gondolkodtam a bajnokság alatt, mert mindig csak a következő meccsre koncentráltunk. Gyakorlatilag csak a döntő végén gondoltunk ebbe bele, de még akkor sem nagyon tudtuk elhinni a győzelmet.  

 

Mi a következő cél, amit kitűztél magadnak? 

A jövőben a célom, hogy egyéniben is előrébb tudjak jutni az Európa és Világranglistán… és természetesen kijutni a következő Európa Bajnokságra. 

Webáruház készítés