Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
0
6
3
0
0
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.01.02 11:11

A fehérjeturmixok előnyei

Egy profi élsportoló általában 5 (de van aki akár 8) étkezést is folytat naponta.
Ennek miértjéről az előző cikkünkben írtunk is már. Ennyi ételt elkészíteni időigényes és macerás feladat, ráadásul ezerféle dolog jöhet közbe, ami miatt nem tudod az ételt megmelegíteni és elfogyasztani. Ezzel szemben egy egyszerű protein turmix csupán vizet igényel, és a shakerben pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul bárhol, bármikor elfogyasztható.

  • Könnyen és gyorsan elkészíthető.
  • A fehérje turmixhoz nem kell tányér, nem igényel hűtést vagy melegítést.
  • Gyorsan elfogyasztható, és gyorsan felszívódik.
  • Egyszerűen gondoskodhatsz vele a szükséges protein bevitelről, nem kell számolgatnod a különböző összetevők fehérje tartalmát.
  • A fehérje turmix a tápanyagtartalmát tekintve költségkímélő is.
  • Gyors felszívódása és emészthetősége miatt különösen előnyös edzés után fogyasztani.

 

MIKOR KELL A FEHÉRJE TURMIXOT FOGYASZTANI?

 

A protein bevitel időzítése fontos ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érhesd el. Meg kell találnod a számodra legmegfelelőbb fehérje forrást, és oda kell figyelned az időzítésre is, hogy kihasználhasd a fehérje turmix előnyeit:

  • Ébredés után: A legutóbbi étkezés óta hosszú idő telt el, a szervezet „ki van éhezve”, aminosav ellátást igényel. Olyan protein turmix javasolt, ami lassú- és gyors felszívódású fehérje forrást is tartalmaz. A gyorsan felszívódó fehérjének köszönhetően a sejtek gyorsan tápanyaghoz jutnak, míg a lassú felszívódású protein jópár órára biztosítja a megfelelő aminosav szintet.
  • Edzés előtt: Az edzés előtti étkezés is tartalmazzon lassú felszívódású proteint, hogy a gyakorlatok során legyen elég aminosav a szervezet számára.
  • Edzés után: A legfontosabb időpont a protein turmix fogyasztásához. Annak érdekében, hogy az anabolikus folyamatok minél gyorsabban beinduljanak, gyors felszívódású fehérje forrás javasolt. Az ún. anabolikus kapu időtartama az edzést követő max. 30 perc ilyenkor maximális hatásfokon hasznosítja a szervezet a regenerációhoz szükséges aminosavakat. Az edzés után 1-2 órával egy komplex, lassú felszívódású fehérje forrást tartalmazó étkezés szükséges.


Nézz körül a webshopunkban az általunk forgalmazott fehérjéink között.

Webáruház készítés