Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
5
1
2
0
8
2
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.03.27 10:35

Hogyan kerüld el a leggyakoribb sportsérüléseket?

Az nem kétséges, hogy mindenki el szeretné kerülni a sérüléseket sportolás közben. Elég gyakori, hogy egy-egy játékos megsérül edzés közben, azonban egy baleset könnyen elkerülhető lehet, ha ismered a leggyakrabban elkövetett hibákat.

Bemelegítés

Akár focit, kosárlabdát, rögbit vagy bármilyen más sportot játszol, a bemelegítés elengedhetetlen ahhoz, hogy ne sérülj le. Azonban sokan kifelejtik ezt és emiatt meghúzzák vagy megrándíjták valamelyik izmukat, ami nem csak fájdalmat okoz, hanem meg is akadályoz abban, hogy folytasd a sportolást. Egy általános bemelegítés 6- 10 percbe telik és olyan dinamikus mozdulatokból áll, amik megnyújtják a vállat, csípőt, bokákat és karokat. Egy hatásos bemelegítés részeként kocogni is lehet egyhelyben, vagy éppen sétálni, vagy vállkörzéseket végezni.

Hidratálás

Nagyon fontos, hogy hidratáltak maradjuk mozgás közben. Nem számít, hogy hegyet mászunk, úszunk vagy gördeszkázunk, muszáj folyadékot inni ahhoz, hogy legyen „üzemanyaga” a testednek, főleg a melegben. A folyadék ellát azzal az energiával, amire szükséged lehet ahhoz, hogy kimagaslóan teljesíts.

Védőfelszerelések

Akár kezdő akár profi sportoló vagy, sose kezdj bele a játékba védőeszközök viselése nélkül. Minden esetben muszáj védened a tested legsérülékenyebb területeit. Ne felejtsd el a megfelelő lábbeli viselését sem, mivel a cipődnek láb és boka alátámasztást kell nyújtania. Például ha futó vagy, érdemes venni egy jó minőségű cipőt, hogy hozzájáruljon a kimagasló teljesítményedhez és segítsen elkerülni egy sérülést.

Ismerd a testedet

Könnyű megerőltetni magunkat akkor, amikor sportolunk, pont ezért érdemes a testünk jelzéseire figyelni azzal kapcsolatban, hogy mikor lett elege. Csak olyan gyakorlatokat végezz, amiket a tested elbír és tudd, mikor kell abbahagyni.

Nyújtás

Az edzés előtt be kell melegíteni, utána pedig nyújtani kell az izmainkat. Amint véget ér a játék, szánjunk 5-10 percet a lelassulásra, sétáljuk, hogy a vérnyomásunk visszatérjen a normál tartományba. Ez nem csak az oxigén keringését segíti elő a testünkben, de segíteni is fog a merev izmok elkerülésében.

Habár lehetetlen elkerülni minden sérülést sport közben, ezek a tanácsok könnyen segíthetnek elkerülni egy-egy sportolás közbeni balesetet.

 

Szeretnél megtenni mindent tested védelméért? Akkor nézz szét Mueller Sports Medicine termékeink között.

Webáruház készítés