Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
1
3
3
0
2
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.03.20 21:42

Hogyan kezeld az orrsérülést?

Szinte bármelyik (kontakt) sportot is űzzük előfordulhat hogy orron találnak és ez a nagy fájdalmon kívül sok vérrel is együtt járhat, ráadásul sokszor lassan is gyógyul és igen érzékeny is a gyógyulás végéig. Erre szeretnénk nektek segítséget nyújtani hogy mit kell tennünk ha megtörténik a baj.

Először is gyakoroljunk nyomást a törés fölött a vérzés elállítására. Hajoljunk előre, hogy a vér ki tudjon folyni az orrüregből. Helyezzünk jégpakolást a homlokra és az orra. Ez segít a vérzés elállításában és a duzzanat növekedésének lelassításában. Menjünk a sürgősségi ügyeletre vagy az orvoshoz.
Az orrtörés szinte azonnal látható. A fájdalom kezdetben nagyon erős, egy-két órán belül azonban enyhül. Bőséges vérzés léphet fel az egyik vagy mindkét orrlyukból, és gyorsan duzzanat képződik.

A legtöbb orrvérzés eláll, ha néhányszor nyomást gyakorolunk az orrnyeregre. Ha ez nem hat, akkor kövessük az alábbi lépéseket:

 

  1. Dőljünk előre, hogy a vér ki tudjon folyni az orrunkból. Ne hajoljunk hátra, mert a vér a torokba csorog, és fulladást okozhat.
  2. Enyhén szorítsuk össze mindkét orrlyukunkat az orrnyereg közelében. Tegyünk hideg borogatást a tarkóra és a homlokra, így csökken a véráramlás.
  3. Ha a vérzés nem áll el, helyezzünk az orrlyukra orrdugót vagy gézt , és keressünk orvosi segítséget. Ne tegyünk papír zsebkendőt vagy vattát az orrlyukba, mert beragadhat, és kivételkor felszakíthatja a sebet és újbóli vérzést okozhat.


Mit tegyünk ha már megtörtént a baj?Az orrtöréseket nem szokták gipszelni érthető okokból. Legtöbbször csak helyére teszik ha elmozdult a tengelyéből, és tamponálják amíg a vérzés meg nem szűnik teljesen.
Ez viszont nem biztosít kellő védelmet a mindennapokhoz, sportoláshoz pedig pláne nem.
Erre lehet a legjobb megoldás a Mueller Nose Guard orrvédője.

 

Mueller orrvédő egy egyedülálló termék, amely védi az orrát sportolás közben. 

Magas ütőszilárdságú, átlátszó műanyagból készült, vinil habszivacs kitöltésével az arc és a homlok területén, amely védi és támogatja a sérült orrát, így a felhasználó aktív maradhat. Ez segít megelőzni a további sérüléseket, vagy hagyhatja, hogy a játékos a szokásosnál korábban a játékhoz jusson. A rugalmas pántok könnyedén állíthatók a tökéletes illeszkedésért.

Ha megtetszett ez az termékünk, itt tudjátok megrendelni.

Sajnos az orrsérülés gyakori minden olyan kontakt sportban (futball, kosárlabda, kézilabda, karate, box... stb) ,ahol nem viselnek sisakot, így érdemes ezt a cikket elmenteni ha ne adj Isten baj történne legyen hová nyúlni.

 

 

 

Webáruház készítés