Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
0
6
3
0
0
Kosárlabda
2017.11.24 14:42

Hogyan válassz magadnak kosaras cipőt?

Rászántad magad hogy vásárolj magadnak végre egy új kosárlabda cipőt, de nem tudod milyen lenne számodra a legalkalmasabb? Mi segítünk benne! Felvázoljuk neked az összes szempontot és fontos dolgot ami alapján könnyebb lesz a döntésed meghoznod.

Az ár alapján

Evidens hogy sokunk az ár alapján választ első vagy második körben...
Sokan esünk abba a hibába hogy elhisszük hogy a legdrágább a legjobb is egyben, pedig ez óriási tévedés, már csak azért is mert nem tudhatjuk nem-e épp tegnap áraztak-e le egy cipőt. Azt viszont kőbe véshetjük hogy ami gyanúsan olcsó az silány minőséget is takar.
Legtöbb ilyen esetben (pl Jordan vagy Lebron cipők esetében) biztosra vehetjük hogy hamisítványt próbálnak ránk sózni amik két hét hordás után (nem 2 hét kosarazás csak utcán hordás után) szétesnek... Szerencsére hazai üzletekben ezek nem találhatóak meg, max piacokon illegálisan becsempészett, vagy külföldi weboldalakon.

 Alacsony vagy magas legyen?


Sokszor felmerül a kérdés: alacsony vagy magas cipőt válasszak? Az alacsony kevésbé fogja a bokám a magasban kevésbé tudok szabadon mozogni...? Ha ezek a kérdések megfogalmazódtak már benned, akkor általánosságban elmondható, hogy az alacsonyabb cipők szabadabb mozgást adnak a lábnak és nagyobb fizikai teljesítmény érhető el velük, míg a magas cipők kényelmesebbek és jobban védik a lábat sérülés ellen. Nyilván alacsony cipőt viselve is lehet védeni a bokát egyéb technológiákkal (ragasztással, bokavédővel), de a gyártók próbálják a megfelelő kialakítással elérni, hogy az alacsony kosárlabda cipők esetében is minél kisebb legyen a sérülés kockázata. Pl: kevésbé rugalmas talpszerkezettel kevésbé imbolyog a boka és nehezebben tud kifordulni.


Az alacsony cipők elsősorban az alacsonyabb, gyors mozgású, mezőnyjátékosoknál figyelhetőek meg nagyobb arányban, míg a lassabb, erőteljesebb, belső posztos játékosok inkább a magas kosárcipőket részesítik előnyben, mert ők többet ugranak fel tömegben és esnek egymás lábaira.
Sajnos ritkán fordul elő hogy azonos cipőből épp legyen raktáron alacsonyból is és magas verzióból is így nem lesz lehetőségünk ezeket így összehasonlítanotok. Ez már csak azért se lehetséges mert több hónapos vagy akár éves elcsúszással is adják ki ezeket a gyártók egymáshoz képest.

 

A cipő súlya

 

Fontos kérdés egy cipő súlya, hála Istennek, már kevés a nehéz cipő mint pl a 90-es években, sőtnapról-napra könnyebb és könnyebb lábbeliket készítenek a gyártók. Ma már igazán nehéz cipő nincs a piacon, csak könnyű és még könnyebb. Neked kell eldönteni, hogy mennyire szeretnél könnyű cipőt, vagy mennyire szeretnéd "érezni a cipőt a lábadon". Értelem szerűen érdemesebb minél könnyebb cipőt választani, de azért sose válasszunk persze egy futócipőt akár mennyivel könnyebb is, mert nem erre a célra találták ki...

Tartósság

Az előzőből közvetve következik is ez, sajnos van egyenes arányosság egy cipő súlya és tartóssága között, hisz minél könnyebb annál kevesebb vagy gyengébb anyag van benne, amitől hamarabb elhasználódhat. Vannak persze kivételek, de nagyon kevés, így itt a pénztárcánkhoz mérten is érdemes válogatni.

Mindegy hogy a cipődet az utcai pályán, vagy a teremben használod, nyilván a lehető legtovább szeretnél játszani benne. Márkás termékek, minőségi anyagok, talán ezek lehetnek a kulcsszavak a tartóssághoz, hogy minél tovább tudd viselni a lépődet. Sajnos a leggondosabb választás ellenére is előfordul, hogy a cipőd korábban megy tönkre, mint gondolnád.

Ne felejtsd, hogy minden Magyarországon vásárolt kosárlabda cipőre 6 hónap garanciát vállalunk, amit a kapott nyugtával vagy számlával tudsz érvényesíteni! Ha nem Magyarországon vásároltál cipőt, akkor a garanciális feltételek az adott ország törvényei szerint élnek, és a garanciát az adott országban fogod tudni érvényesíteni. Ha az USA-ból rendeltél egy cipőt, az tönkremegy, akkor az USA-ban lévő eladóhoz kell fordulni garanciális kérdésekben. Sajnos ilyenkor a postaköltség drágább szokott lenni, mint ha veszel itthon egy új cipőt... Így bár az ár sokszor kecsegtető lehet, de ha garanciális ügyet kell lebonyolítanunk máris ráfizetés lehet a vége.

 Dizájn


Szándékosan hagytuk ezt a pontot (majdnem) a végére. Ez igazán ízlés dolga... Tapasztalatunk alapján ma sokan az alapján választanak cipőt, hogy hogy néz ki, melyik játékos cipője, esetleg milyen a színe. A fenti 6 pont szintén nagyon fontos dolog a cipő választásában, nem csak a cipő kinézete, kérjük erre legyetek tekintettel! Márka, design, stílus tekintetében nagyon nagy a választék, a legkülönfélébb cipőket a legkülönfélébb színekben tudjátok megvásárolni.


Most már készen állsz arra, hogy a megszerzett tudás birtokában a legjobb döntésed hozhasd meg a vásárlásodnál. Böngészd végig a kosárcipő választékunk itt.

Webáruház készítés