Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
1
3
2
8
2
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2017.10.26 13:11

Kineziológiai tapasz rögzítési technikák

Az elmúlt két évtizedben a terapeuták és sportedzők egyre többet használják a kineziológiai tapaszt, azért, hogy minél hatékonyabban kezeljék pácienseiket. A kineziológiai tapaszt Dr. Kenzo Kase, egy japán kiropraktőr, akupunkturás és moxibuszciós orvos találta föl, hogy meghosszabbítsa a manuális terápia hatását kezelések között.

A kineziológiai tapasz 100% pamutból készül és latex mentes. A tapasz struktúrája lehetővé teszi a nagy mozgásszabadságot, és ezzel egyidőben a biztos támaszt is. A rajta lévő bevonat tökéletesen légáteresztővé teszi azt, a rajta lévő ragasztó pedig erős és hipoallergén. Amikor a tapaszt felrakjuk, azt látjuk, hogy csak hosszirányban nyúlik. Ha rendesen használjuk, rengeteg panasz kezelésére alkalmas lehet.

 

 

Íme három egyszerű, ám annál hasznosabb tanács, amit Te magad is kipróbálhatsz:

 

Helyes testtartáshoz: A kineziológiai tapasz kiválóan alkalmas testrészeink kiegyenesítésére azáltal, hogy elősegítik a helyes testtartást. Nézd meg ezt a videót az egyik tapasztási módszerről. Helyeztesd a tapaszt a lapockára, és hidd el, könnyen segíteni fog abban, hogy ne görnyedt állapotban ülj.

Fájdalomra: A kineziológiai tapasz, mint tudjuk, alkamas arra is, hogy a fennálló fájdalmat csökkentse. Ha derékfájdalmad van, ez a videó bemutat egy megbízható tapasztási módszert a fájdalomra.

Horzsolásra: A kineziológiai tapasz horzsolásokra is alkalmas. A tapasz megemeli a bőrt, és ezáltal megnöveli a vérkeringést az adott területen, elősegíti a horzsolás eltűnését.

 

A megfelelő alkalmazáshoz vágj le a tapaszból, de a végénél hagyj kb. 4 centit rögzítve. A horzsolt végtagot vagy testrészt nyújtsd k. Igazítsd úgy a tapaszt, hogy a rögzített rész ott legyen, ahol a duzzadást le szeretnéd csökkenteni. A tapasz megnyúlik és a horzsolt, duzzadt területre tapad. Amikor a végtag vagy testrész visszakerül az alapállapotába, a tapasz megemeli a bőrt.

A kineziológiai tapasz 3-5 napig alkalmazható, és még azután is, hogy vizes lesz, megfelelő hatással rendelkezik. Vegyük figyelembe, hogy sok kineziológiai tapasz rögzítési technika egy másik ember segítségét a kifogástalan eredményhez. Lehet, hogy kezdetben szakértői segítséget kell kérned például az edződtől, de miután megtanultad a megfelelő módszert, könnyen egyedül is használhatod.

A Mueller kineziológiai tapasz több színben kapható és rendkívül sokoldalúan használhatod. Kíváncsi vagy a termékre? Akkor kattints ide a részletekért.

Webáruház készítés