Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
2
7
8
4
9
BLOG
2020.10.19 14:37

Kompresszió - Mi is az a kompresszió és mért hasznos számunkra?

Bizonyára sokat hallottál már a mostanában olyan népszerű kompressziós sportruházatokról és kiegészítőkről. Sőt, lehet, már Te magad is viseled őket. De vajon tisztában vagy azzal, milyen hatással vannak szervezetedre sportolás során?

 

 

 

 

Manapság, aki komolyabban sportol, már nagy mértékben odafigyel arra, hogy mit viseljen edzés során, hiszen az, amiben mozgunk, jelentős mértékben befolyásolhatja teljesítményünket – akár pozitív, akár negatív értelemben. Nézzük, mit érdemes tudnunk a kompressziós ruházatokról, és arról, hogyan hatnak testünkre.

 

 

Mi is pontosan az a valós kompresszió?

A valós kompresszió orvosilag is igazolt pozitív hatással van szervezetünkre, hiszen kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy sportolás során olyan folyamatokat indítson el testünkben, amelyek a teljesítményünk növelését, valamint a gyorsabb regenerálódást segítik elő. Egy jól megválasztott kompressziós ruha serkenti a vérkeringést, elősegíti az izomszövetek oxigénfelvételét, megakadályozza a tejsav felhalmozódását. Emellett jelentős mértékben csökkenti a sérülések és izomhúzódások kockázatát, és gyorsabb regenerálódást biztosít a sportolás során elfáradt izmoknak.

Hatásukat ma már számos versenysportoló elismeri, éppen ezért láthatod Te is egyre többször kedvenc sportolóidon - és mi ezért ajánljuk a nálunk kapható világszínvonalú ZeroPoint termékekeit.

 

 


Kompressziós zoknik

Télis sportok alatt is jó a kompresszió

Egy jól megválasztott kompressziós zokni manapság már elengedhetetlen kiegészítő akkor, ha nagyobb igénybevételt kívánó sportot végzünk. Amennyiben edzés után viseled őket, jelentős mértékben hozzájárulnak a gyors regenerálódáshoz és segítenek az esetleges izomfájdalmak enyhítésében. Amennyiben edzés során hordod, biztos lehetsz abban, hogy az izmaid bemelegedve maradnak akkor is, amikor épp nem a lábmunkára helyezed a hangsúlyt. Azt ne várd, hogy gyorsabban fogsz futni tőle, de azt igen, hogy elkerülöd a fáradt izmok okozta fájdalmat, valamint, hogy sokkal gyorsabban foghatsz neki a következő edzésnek.

Tudj meg többet ZeroPoint kompressziós zoknijainkról.

Kompressziós nadrágok

Kompresszió futás közben előtt és után

 

A kompressziós nadrágokból rövid, valamint hosszúszárú változatokkal is találkozhatunk. Mindkettő jelentős védelmet nyújt az ízületeknek, főleg az olyan rizikós területeken, amelyek egyébként is sérülékenyebbek. Emellett, segítenek a munkát végző izmok aktivizálásában és melegen tartásában, és így az izomhúzódások elkerülésében. Egy kerékpározókon végzett tanulmány szerint azok a biciklisták, akik 2x40 km-es táv letekerése közben 24 órás pihent tartottak, és közben kompressziós nadrágot viseltek, sokkal gyorsabban regenerálódtak, és emiatt jelentősen jobb teljesítményt is nyújtottak. 

Tudj meg többet ZeroPoint kompressziós nadrágjainkról.

Kompressziós felsőruházat

A kompressziós felsőket elsősorban futókon, vagy edzőtermi gyakorlatokat végző személyeken láthatjuk. Amellett, hogy az izmokra ugyanolyan jótékony hatással van, mint az összes többi kiegészítő, segít abban is, hogy például egy hűvös, szeles vagy esős napon melegen és szárazon tartsa testedet.

Tudj meg többet ZeroPoint kompressziós felsőruházati termékeinkről.

Kompressziós szárak

 

A kompressziós szárak megvédik végtagjainkat a különböző külső, negatív hatásoktól, úgy, mint karcolások, kisebb sérülések, horzsolások. Nagyobb igénybevétel esetén segítenek megelőzni a  duzzanatok kialakulását, és ugyanúgy segítik edzés során az izmok aktívan tartását. Egy jó kompressziós szár elősegíti a gyorsabb izom regenerálódást, és ezáltal segíti a jobb teljesítmény elérését.

Tudj meg többet ZeroPoint kompressziós szárainkról.

Webáruház készítés