Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
2
6
2
1
2
Kompressziós ruházat
2019.10.19 07:22

A kompressziós ruhák előnyei

A kompressziós nadrágok és más kompressziós öltözékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sportolók körében. Edzés közben vagy a kedvenc sport weboldalaidon biztos egyre többször futsz össze ezekkel az öltözékekkel. A kompressziós ruhák könnyen felismerhetők a testhez simuló, passzos külsőjükről, sportolás közben pedig nagyszerű segítséget nyújtanak az izmaid számára.

A kompressziós öltözék legnagyobb előnyei:

  • Serkenti a vérkeringést: A kompressziós nadrágok és harisnyák bizonyítottan javítják a vérkeringést különösen a cukorbetegeknél, vagy hasonló betegségekkel küzdőknél. Megelőzik az ödémát, és csillapítják a cukorbetegséggel járó duzzadásokat a végtagokban. A sportolók számára is hasznos ez a jótékony hatás, mivel a sportsérüléseknél előforduló duzzadásokat és izomsérüléseket megelőzhetik, illetve enyhíthetik. 

  • Melegen tartja az izmokat: Minden sportoló tudja, hogy a bemelegítés elengedhetetlen a sérülések elkerüléséhez, valamint a jobb teljesítményhez. A kompressziós ruhák segítenek melegen tartani az izmokat edzés közben, így elkerülhető az izomrándulás és izomláz.

  • Plusz támogatás: A kompressziós öltözékeket úgy tervezték, hogy érezhetően sokat támogassák az izmokat. Rugalmasak és testhezállók, néhány pedig övszerű tartókkal van ellátva, amik megerőltető mozgás közben plusz támaszt nyújtanak. 

Egy 2011-ben készült tanulmány azt állapította meg, hogy a kompressziós nadrágok növelték a vérkeringést és az oxigénellátást bizonyos sportok, például triatlon közben. Egy másik tanulmányban rugby játékosokkal végeztek el egy tesztet. Kiderült, hogy a kompressziós nadrágot viselő játékosok vérnyomása alacsonyabb volt meccs közben, valamint testük jelentősen kevesebb tejsavat termelt, így a meccs után enyhébb izomlázat tapasztaltak. 

Ha érdekelnek a kompressziós nadrágok, nézd meg kompressziós termékeinket, amik a legjobb minőségből készülnek! 

Webáruház készítés