Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
9
6
8
0
8
Futás
2019.03.03 08:54

Kompressziós zokinkról

Napjainkra egyre több sportoló rájött, hogy mennyit segít egy kompressziós zokni viselete. A megszokott sportsegédeszközökkel együtt a kompressziós zokni nem csak a fáradt bokákon segít, hanem segít elkerülni egy sérülést és jobb teljesítményt tesz lehetővé.

Hogyan működik a kompressziós zokni?

Emlékszel még, milyen nehéz volt egy-egy komlyabb edzés először? Amikor sporotlás után órákig sajogtak a lábaid? Egy újabb megerőltető edzés után valószínűleg újra felszínre törhetnek ezek az emlékek. A fájó, kimerült lábizom általában a sporttal járó rossz, azonban egy kompressziós zokni csodafegyver lehet ez ellen.

A kompressziós zokni olyan elasztikus anyagból készül, ami pont annyira szorít, hogy a végtagban lévő folyadékot felfelé tolja. Ezért elnevezése nem egészen pontos, mivel a zokni tulajdonképpen nem akadályozza a véráramlást, hanem stimulálja, aminek köszönhetően az izmok több oxigénhez jutnak, így jobban tudnak teljesíteni mozgás közben.

 

 

A kompressziós zokni előnye sportolás közben

Mielőtt úgy indulnál el egy edzésre, hogy a fiókban hagynád a kompressziós zoknid, gondold meg, milyen előnyökről mondasz le:

  • Kevesebb tejsav felgyülemlés. Az izmok friss oxigénnel való ellátása nagyon fontos része minden edzésnek, ezért kapkodsz annyira levegőért edzés közben és ezért ajánlja minden edző a mély levegővételeket. Ha a tested nem jut elég oxigénhez mozgáskor, az tejsav felgyülemléshez vezethet, ami fájdalmat és görcsöket okozhat. A kompressziós zokni nem csupán a vérkeringést serkenti, de a folyadékok mozgatásával még a tejsav felgyülemlését is megakadályozza.
  • Plusz segítség a lábnak. A biciklizés komolyan megterheli a lábat, bokát és a térdet. Ha már elszenvedtél egy sérülést ezeken területeken, egy erős térdrögzítőre lesz szükség, de egyéb esetekben egy kompressziós zoknival meg lehet akadályozni az ízületek kopását. Nemcsak edzés közben viselhető, de mozgás után is, hogy gyorsabban regenerálódjanak az izmok és ne fájjanak.
  • Komfortosabb. Lehet, hogy nem néz ki többnek egy egyszerű zokninál, de már az első viselet után lehet érezni a különbséget egy kompressziós és egy normál zokni között. A kompressziós zoknikat külön jobb és bal lábra készítik, így tökéletesen illeszkednek. Edzés közben pedig az anyag felszívja az izzadságot, így segít hűvösen tartani a lábat. Ezen felül ki is van párnázva, tehát a lábad a lehető legnagyobb kényelemben lesz.

 

Boka- vagy térdzokni?

A kompressziós zoknit két változatban lehet kapni és mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A bokazoknit olyan sportolóknak ajánlott viselni, akiknél rossz a vérkeringés a lábukban. Általánosságban azonban mégis a térdmagasságú zokni a legelőnyösebb, mivel ez kényelmesebb és jobban érezhető a hatása.

 

Te is szívesen kirpóbálnál egy kompressziós zoknit? Akkor kattints ide bővebb inforért.

Figyelj, mert március 4 és 1O között 5O% kedvezményt kapsz ZeroPoint kompressziós szárainkra!

Webáruház készítés