Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
0
6
3
0
3
Kompressziós ruházat
2017.09.28 11:07

Egy kézilabdás tapasztalatai a ZeroPoint kompressziós ruházatról

Emlékszem azokra a távoli évekre, amikor még elég volt három-négy dolgot bepakolnom a sporttáskámba és már indulhattam edzésre. Be kell látni, hogy előbb-utóbb minden kézilabdás életében eljön az a korszak, amikor már nem elég egy cipő, rövidnadrág és egy félig szakadt póló. Ahogy múlnak az évek és nő a fájó esések hatása, úgy gyarapszik a sérült testrészek száma.

Minden, pár guriga fáslival kezdődött. Bármi sérülés ért, bokaficam, húzódás-zúzódás az egyhangú gyógyír a FÁSLI volt. Bár mi kézilabdások mindig hálával és nosztalgiával tekintünk vissza erre a fehér szövetdarabra, de a fáslik ideje lejárt. Az innovatív sportfelszereléseknek köszönhetően egyre több eszköz kerül piacra, ami a sportoló védelmét, illetve a teljesítményének fokozását hivatott elősegíteni. A piacon felhalmozódott termékek bőséges választékának nagy része „csak” egy lényeges jelzőt hiányol, ez pedig a minőség, de akad kivétel is.

Amikor a fizikai határainkat feszegetjük, főleg a versenyidőszakot megalapozó edzések idején, nehéz nem tudomásul venni azt a lábainkba, karjainkba és gyomrunkba befészkelő fájdalmat, ami a megterhelő edzések alkalmával, hívatlan vendékként újra és újra meglátogat. Egy kézilabdás bírja a fájdalmat, de leginkább játék közben, amikor a labdára, kapura és a társaira koncentrál, nem miközben a hosszú, unalmas köröket rója az atlétika pályákon. Mit tehetünk ilyenkor? Persze amellett, hogy megpróbálunk tisztességgel felkészülni blablabla...,csalhatunk is kicsit!  Itt nem arra gondolok, hogy sutyiban kiállunk pár körről vagy ájulást szimulálunk, hanem létezik egy legális módszer is, amivel érdemes élni. A ZeroPoint kompresszióstermékek, amelyek a Mikrohungária Sport Kft. jóvoltából elérhetőek mostmár Magyarországon is, ideális bajtársaid lehetnek, amikor az a bizonyos sav elindul és te már nem tudod megállítani.

 

Persze nem arról van szó, hogy, ha felveszed a ZeroPoint kompressziós zoknit, nadrágot, felső ruházatot, akkor már teljes kompresszió leszel minden fájdalom nélkül, de megkönnyítheti a dolgod. Csökkenti a fájdalmad, növeli az izmaid állóképességét és egy enyhe, kényelmes szorítást is nyújt.

A ZeroPoint kompressziós nadrág és felső könnyű, esztétikus, mindemellett a rugalmassága megadja azt a kellő mozgásszabadságot, ami a futóedzések alkalmával és a taktikai, technikai elemek gyakorlásánál is növeli a sportoló komfortérzetét és teherbíró képességét.

A kompressziós zokni és lábszárvédő nem csak akkor segít, amikor már beütött a baj és a meghúzódott vagy beszakadt vádlinkat próbáljuk edzésre kész állapotba hozni. Anyagának köszönhetően melegen tartja az izmokat, ezzel megelőzheti a sérüléseket, ami különösen jó hír azoknak a kézilabdásoknak-mint jómagam is-, akik az edzések előtt és után szeretik minimalizálni a speciális nyújtó-erősítő feladatokat. Kifejezetten ajánlott az erősítő, szökdelő edzések alkalmával, amikor a gyakorlat végére már annyi erőd sem marad, hogy saját magadat megtartsd, de legalább a lábszárvédőd még összetarthatja a lényegi dolgokat.

Aligha találni olyan kézilabdást, akinek nem zúzódott vagy húzódott már meg a lövőkarja. Kellemetlen és hosszantartó sérülések és mivel a lövőkarunkat elég nehéz „félretenni” az edzéseken, főleg a meccseken, ezért folyamatos törődést igényel. A kompressziós karvédő tehermentesít, optimális hőmérsékleten tart, segíti a vérkeringésed és ezáltal gyorsítja a regenerálódást.

Nyáron, az alapozó időszak révén, kezdetben a hosszabb távú futáson van a hangsúly, ahol a ZeroPoint kompressziós ruházat viselése számottevő előnyökkel járhat. Könnyedsége és idomuló szabása segít kiküszöbölni a futás során gyakran jelentkező zavaró tényezőket és a célba érést követően is besegít a regenerálódásnál. Télen sem kell szögre akasztani a kompressziós ruházatot, hisz aktív sportolóként nem egyszer tapasztaltam, hogy a kézilabdacsarnokok fűtőrendszere hagy némi kívánnivalót maga után és főleg a technikai, taktikai edzések „holt idejében” fontos, hogy az izmaink folyamatosan melegen legyenek tartva.

Többféle márkának esélyt adtam már, de előbb-utóbb mindegyik bedőlt. Az egyik kényelmes volt, de rosszul vezette a nedvességet és ahelyett, hogy a futással foglalkoztam volna egy alkalmas fát kerestem, aminek segítsegével megvakarhatom a hátam. A másik jó nedvességelvezető tulajdonsággal bírt és stílusos is volt, de a szabása olyan érzést keltett, mintha begipszeltek volna. Egy kézilabdás esik, kel, borul az edzésekén, igy fontos a rugalmasság és az anyag tartóssága is. Találkoztam olyan termékkel, ami kényelmes, szellőző és még divatos is volt egyben, csak irreálisan drága. Ezzel szemben a ZeroPoint termékei könnyűek, testhezálló szabásúak, minden irányba tágulnak, így nem csak az egyszerű futómozdulatoknál funkcionálnak, hanem különböző erősítő gyakorlatoknál, küzdő jellegű edzések és mérkőzések alkalmával is kényelmes és hasznos viselet.

 

Fundák Annamária

Kispest Női Kézilabda Klub

"Év Játékosa 2016" 

Webáruház készítés