Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
2
8
1
0
8
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.08.20 15:29

Mi az a köszvény és hogyan kezeld?

A feldagadt térd sok problémára utalhat: sportsérülés, gyulladás, érrendszeri probléma, vagy akár köszvény.

 A köszvény egy olyan ízületi gyulladás, ami a húgysavkristályok lerakódását okozza a térdek, csuklók, ujjak ízületeiben. Habár általában a köszvény elsősorban a lábfejben fordul elő, a térdet is érintheti. Kialakulása a sérült térdben erős fájdalmat és gyulladást okoz, valamint korlátozza a mozgást is.

Ahhoz, hogy a köszvény által okozott fájdalmat és gyulladást enyhítsd, fontold meg egy térdpánt vagy rögzítő viseletét, hogy segíts az ízületeidnek, ezáltal komfortot, valamint biztonságot nyújtva nekik. Ahhoz, hogy kiderüljön, a térdfájdalmadat köszvény okozza-e, az orvosodnak ellenőrznie kell a húgysavkristály szintedet. Ha túl magas, lehet, hogy köszvényed van. Ez a fajta ízületi gyulladás általában orvosságokkal, gyulladáscsökkentőkkel, fogyással, dohányzásról való leszokással és alacsony purin tartalmú ételek fogyasztásával kezelhető. 

Egy megfelelő pánt vagy térdrögzítő segíthet a duzzadás csillapításában, azonban ahhoz, hogy ezek segíteni tudjanak, rendesen kell illeszkedniük. A túl szoros pánt gátolja a vérkeringést, a túl laza pánt pedig nem fog sokat segíteni a tünetek enyhítésében.

Ha vérröggel vagy vénás betegséggel lettünk diagnosztizálva, vagy alvadásgátlót szedünk, beszéljünk az orvosunkkal mielőtt térdrögzítőt vagy  pántot viselnénk a térdünkön. Ha a köszvény egy meglévő térdsérüléssel együtt jelenik meg, a mindennapi mozgás jelentősen korlátozódhat, azonban ha rendesen kezeljük, megkönnyíthetjük a gyógyulást.

A megfelelő térdrögzítő kiválasztásáért nézz szét Mueller Sports Medicine termékeink között. 

Webáruház készítés