Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
1
2
3
0
8
5
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.08.03 16:54

Miért használj térdrögzítőt, ha sportolsz?

Az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek maguknak a térdfájdalommal élők, hogy szükségük van-e valamilyen térdrögzítőre?

Ha a térded megsérült egy balesetben, vagy esetleg valamilyen egyéb problémája van, komolyan meg kell fontolni egy megfelelő térdpánt vagy rögzítő használatát.

Azok a sportolók, akiknek fáj a térdízületük, vagy akiknek gyengék a térdeik, gyakran viselnek csuklós térdrögzítőt, ami enyhíthet a térdfájdalmon, és segíthet a térd stabilitásán. A térdfájás oka többféle lehet: valamilyen sérülés, kificamodott térdkalács vagy ízületi gyulladás. Egy térdrögzítő viselése nagyban támogatja a gyógyulást.

Egy jól megválasztott térdrögzítő segít megelőzni a izomszakadást és elnyel minden olyanféle ütést, ami sérülést okozhatna. A térdrögzítő a térdeddel együtt mozog, így úgy is lehet rá tekinteni, mint egy plusz kiegészítőre a térdhez. Kompressziót, komfortot és hajlékonyságot nyújt mozgás közben.

 

Hogyan segíthet egy térdrögzítő?

A térdrögzítőkkel lehet a legjobban stabilizálni a térdet. A térd stabilitása kulcsfontosságú szerepet játszik a felépülésben.

A térdrögzítő fájdalomcsillapító is lehet. Amint felrakjuk a rögzítőt, a fájdalom enyhülni fog az érintett területen, ezért ahelyett, hogy rengeteg gyulladáscsökkentőt szednénk, inkább használjunk térdrögzítőt.

 

A térdprobléma súlyossága változó lehet. Az egyik legjobb dolog a térdtámaszban az a megnyugtató érzés, hogy nem kell sok fájdalmat elviselni. A térd biztonságba helyezésével úgy gyógyulhatunk, hogy közben megtarthatjuk a térd hajlékonyságát, így továbbra is részt vehetünk a sportban.

Ha a térded már gyógyulás elején megtámasztod, akkor gyorsabb lesz a folyamat, és ezen kívül csökkentheted is a szükséges gyógyszerek mennyiségét.

Ha időt fordítasz a térded megtámasztására, magabiztosan fogod továbbra is élvezni a sportolást anélkül, hogy térdfájdalom vagy egy újabb baleset miatt kéne aggódnod. 

Találd meg Te is a Neked való térdrögzítőt, nézz szét Mueller Sports Medicine termékeink között!