Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
1
0
0
2
6
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2017.09.28 11:26

Miért tarts magadnál elsősegély csomagot ha sportolsz?

Szinte senki nem készül fel egy esetleges sérülés lehetőségére, azonban az azonnali kezelés elengedhetetlen ahhoz, hogy gyorsan visszatérhess a játékba. Akár egy edzőteremben töltöd az időd, akár kirándulsz, minden sportolónak szüksége van egy elsősegély csomagra.  Esetleg csapatban játszol? A társaid meg fogják köszönni, hogy felkészülten jöttél edzésre és segítesz egy sérült csapattagnak. Akármilyen tevékenységet is végzel, az biztos, hogy egy elsősegély csomag fontos része a magaddal és másokkal való törődésnek.

Ha elsősegély csomagon gondolkodsz, vedd figyelembe a következő tanácsokat ahhoz, hogy ki tudd választani a neked megfelelőt. Ne kockáztass, próbáld meg megelőzni a hosszú ideig tartó felépüléssel járó sérüléseket. Készülj fel a legrosszabbra, hogy mindig a top-on legyél játék közben.

Alapok – elsősegély csomag kezdőknek

Mindenkinek szüksége van egy alap elsősegély csomagra. Ahhoz, hogy valóban felkészült legyél, tárolj egyet az autóban arra az esetre, ha esetleg baleset történne, valamint vigyél magaddal egyet akkor is, amikor kirándulsz, futsz, vagy hegyet mászol. Tarts egyet az edző táskádban is arra az esetre, ha sérülés történne.

Méret: Ha csupán csak az alapokra van szükséged vagy először veszel első segély csomagot, keress egy kis méretűt, amit egyszerű bedobni a táskádba vagy kocsidba. Egy kis csomagot szállítani is könnyű, így nem lesz problémád azzal, hova helyezd utazás közben.

Minden-az-egyben vs. Csináld-magad: Általában gazdaságosabb és bizonyára előnyösebb egy minden-az-egyben csomag vásárlása. Időt spórolhatsz vele és nem fogsz egy fontos részt sem kihagyni belőle. A minden-az-egyben csomagok egyben a legjobban tárolhatók is. Ezek igénylik a legkisebb helyet és általában könnyűek is. Észre sem fogod venni, hogy nálad van.

Összetétel: A tevékenységedtől függően, érdemes hozzáadnod néhány plusz dolgot, amely sport specifikus lehet. De ha csupán csak kezdő vagy, vagy valami általános csomagot szeretnél, a következő dolgok mindenképp legyenek benne:

 

Géz, különböző méretekben

Tape

Ragtapasz

Fertőtlenítő folyadék

Hideg/meleg jégzsák

Fertőtlenítő törlőkendő

 

Tárolás: Egy szívós, nejlonból készült csomag mindig jó választás. Jól tűri a strapásabb használatot és könnyű újra tölteni, ha használsz valamit belőle.

Legjobb használati mód: A kisebb elsősegély csomagok nagyszerű választást jelentenek mindenki számára. A mindennapi tevékenységektől a futásig és kirándulásig bármilyen tevékenységhez jók.

Hol lehet őket megtalálni: webshopunkban a Mueller Sportgyógyászati termékeknél mindent megtalálsz, amire szükséged lehet egy gyors beavatkozás esetén, de pontos segítségért vedd fel velünk bátran a kapcsolatot.

Elsősegély csomag versenysportolóknak

Ha elsősegély tanfolyamot végeztél, akkor egy komplett elsősegély csomag a legideálisabb választás. Ezek versenysportolók számára is tökéletesek. Akár egyénileg, akár csapatban sportolsz,  mindig vigyél magaddal egy teljesen felszerelt elsősegély csomagot, hogy Te és a csapatod bármire felkészült legyen.

Méret: Ezek a csomagok általában nagyobbak egy kicsivel, de így is teljesen komfortosan tárolhatóak. Egy kb. 30x20 cm-es darabban már biztosan elférnek a felszereléseid.

Minden-az-egyben vs. Csináld-magad: Válassz egy minden-az-egyben csomagot, személyre szabható választással. A minden-az-egyben csomagokban minden megvan, amire szükséged lehet, gyorsan és könnyedén kaphatsz belőlük segítséget minden helyzetben.

Összetétel: Válassz olyat, amelyben legalább az itt felsorolt darabok megtalálhatóak. Emellett még érdemes hozzáadnod a saját, már jól bevált dolgaidat is. Például az edzőknek és versenysportolóknak érdemes egy sínt is berakni a gyakran előforduló sérülésekhez.

 

Géz különböző méretben

Különféle kötszerek (tape-ek)

Ragtapasz

Fertőtlenítő spray

Tape alapozó spray

Kenőcs horzsolásra

Fásli

Kesztyű a sérült terület érintéséhez

Hideg/meleg jégzsák

Hűsítő hideg spray

Ragtapasz több méretben

Fertőtlenítő kendők

Orrtampon

Tape eltávolító spray

Tapasz vágó olló

Gyorsan száradó ragasztó spray

 

Tárolás: A tároláshoz válassz egy tartós, teljesen nyitott táskát sok zsebbel. A legjobb ilyen esetekre a nejlon anyagból készültek, mert azok  –40 fokig biztonságosak.

Legjobb használat: Ezek a csomagok létfontosságúak elsősegélyt nyújtó szakembereknek, edzőknek, versenysportolóknak vagy orvosi szakembereknek, ugyanis nagy segítségükre lehet baj esetén. Bármilyen helyzet is áll elő, hős lehetsz egy jól felszerelt elsősegély csomaggal.

Hol találod meg őket: webshopunkban a MuellerSportgyógyászati termékeknél mindent megtalálsz, amire szükséged lehet egy gyors beavatkozás esetén.

Kevés ember van felkészülve egy sérülésre és akiknek megvannak a megfelelő eszközei ahhoz, hogy segítsenek maguknak és másoknak egy rossz helyzetben, igazi hősök lehetnek azok számára, akiknek segítség kell. Előzd meg az akár több hetes felépülési időt egy jól felszerelt elsősegély csomaggal, amennyiben bővebb információra van szükséged, keress minket bizalommal.

Webáruház készítés