Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
5
8
4
2
3
Partnereink
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2019.05.27 09:09

Miért viselj bokarögzítőt?

Mivel a bokarándulás által okozott fájdalom és duzzadás általában nagyon hamar elmúlik jegeléssel, ezért nagyon sokan nem veszik komolyan. Azonban, ha nem kezeljük megfelelően, még a legjelentéktelenebbnek tűnő sérülés is okozhat maradandó fájdalmakat és problémákat.

Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy azonnal el kell rohanni egy orvoshoz a legdrágább kezelésért. Egy kisebb rándulás otthon is kezelhető egy immobilizáló bokarögzítővel. A Mueller Sports Medicine segítségével könnyen kezelhetővé válhat egy amúgy bénító sérülés és nem lesz szükség arra, hogy otthon üljünk felépülés közben.

Hogyan működik?

Habár a kineziológiai tapasztás népszerű és hatékony választás, de arra figyeljünk, hogy önmagában nem adja meg azt a védelmet és stabilitást az ízületnek, amit a rögzítőtől kapunk. Ezen felül a bokarögzítő a külső sérülésektől is védi a bokát, így nem kell amiatt aggódni, hogy bármi bajunk lesz a felépülés során. A tépőzáras bokarögzítők kényelmesen illeszkednek a lábhoz, míg a kipárnázott fajták stabilan megtartják a bokát minden irányból. Ezek a rögzítők megakadályozzák, hogy az ízület bármilyen irányba elmozduljon.

 

A bokarögzítő előnyei

  • A kompressziós zoknik és tapaszok segítenek a rándulás által okozott duzzadás enyhítésében, de emellett szükség lesz egy rögzítőre is, ami stabilan megtartja a lábat.
  • A bokarögzítő minden lábformához és mérethez kényelmesen illeszkedik.
  • Kisebb sérüléseknél előnyben van a tapaszokkal szemben, mivel lehetővé teszi, hogy továbbra is folytassuk a sportolást, ezen kívül biztonságérzetet nyújtanak, így magabiztosabban mozoghatunk.
  • Nincs szükség új bokarögzítő vásárlására minden sérülés után. Egyszer megvesszük és utána mindig kéznél lesz a sporttáskában.

 

Meddig kell viselni a rögzítőt?

A bokarögzítőt  nem ajánlott egy hétnél tovább viselni, még abban az esetben sem, ha a bokarándulás súlyos. Egy hét után már kialakultak az új, egészséges szövetek és szükségük lesz egy kis könnyű mozgásra, hogy az izmok ne legyenek gyengék és merevek.