Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
5
6
0
3
0
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2017.10.27 11:02

Mikor érdemes térd-, boka-, csukló- vagy a könyökvédőt vennünk

Manapság egyre többféle térd-, boka-, csukló- vagy könyökvédő létezik. A bőség zavarában szinte el lehet közöttük veszni, pont ezért egyre nehezebb kiválasztani a megfelelőt. Leggyakrabban akkor érdemes ilyeneket vásárolnunk, ha ízületi, porc- vagy izomsérülésünk van, de akkor sem mindegy, hogy melyik fajtát választjuk, és nagyon nem mindegy az sem, hogy hogyan viseljük. Léteznek közöttük sima testhezállók, de kompressziósak is.

A térd-, boka-, csukló- és könyökvédők elsődleges feladata, hogy megtartsák, pihentessék vagy támogassák elfáradt vagy sérült porcainkat, ízületeinket, és szalagjainkat. Használatukkal gyorsulhat az ínszalagok regenerációja egy-egy sérülés vagy akár műtét után. A csontok megfelelő pozícióban tartásával segíthetnek a fájdalom enyhítésében, és viselésükkel az újrasérülés lehetősége is csökkenhet. Nem utolsó sorban pedig ezekkel az eszközökkel magabiztosabban mozoghatunk a mindennapok során.

 

 

Persze mindez csak akkor igaz, ha a megfelelő típusú védőt választjuk, ezért minden esetben forduljunk szakemberhez, mielőtt döntenénk. A védőket általában két okból javasolják a szakemberek, ez a kettő pedig a megelőzés, illetve a rehabilitáció. A sérülések megelőzésére ma már speciális, úgynevezett profilaktikus védők is léteznek, amiknek elsődleges szerepe az ínszalagokra és az ízületekre nehezedő nyomás enyhítése a sérülés vagy újrasérülés elkerülésének érdekében. Ezek mellett találhatunk funkcionális védőket is, amiknek fő célja, hogy stabilizálják a sérült testrészt a rotációs, valamint az előre-hátra történő mozgás közben, éppen ezért általában utókezeléskor és rehabilitáció során alkalmazzák őket.

 

 

 

 

Akármilyen védőt is használunk, fontos, hogy viseletük lehetőleg egy rehabilitációs programot egészítsen ki, aminek erősítő, flexibilitásnövelő és aktivizáló gyakorlatok végrehajtása egyaránt a részét képezik. Ügyeljünk rá, hogy az állapotunknak megfelelő típust válasszuk! Ha például futáshoz keresünk térdvédőt, mindenképpen olyat válasszunk, ami nem korlátozza a mozgásterjedelmet, de mindemellett megfelelően rögzít.

Azonban egészségünk megőrzése érdekében a legokosabb, amit tehetünk, hogy szakember tanácsát kérjük a választáshoz, mert ők személyre szabott megoldást kínálnak mindenki számára! Amennyiben nem tudod, kihez fordulj, vedd fel velünk a kapcsolatot és szívesen segítünk Neked a legoptimálisabb választásban.

Amennyiben szívesen szétnéznél védőfelszereléseink között, kattints ide.

Webáruház készítés