Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
7
2
0
0
7
Partnereink
Futás
2017.12.10 22:08

Mire ügyeljünk ha télen szabadban sportolunk?

Mivel itt a tél így érdemes végig vennünk hogy mikre is kell ügyeljünk ha a szabadban szeretnék továbbra is sportolni.

Mire figyeljünk az öltözködés terén? 


Télen különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő ruházatra. Az ideális viselet nem szívja magába, nem tárolja a nedvességet (verejtéket), a keletkezett vízgőzt engedi távozni.

Teljesen szélhatlan dzseki helyett vegyen fel inkább légáteresztő anyagút. 

Öltözz rétegesen! A ruharétegek közt megreked a meleg. A modern alá öltözetek csodákra képesek, így érdemes a ruháink alá felvennünk azokat is, mert azok a nedvességet átvezetik így mi szárazak maradhatunk és az alá öltözet melegen is tart minket. Ezek közül mi a ZeroPoint alá öltözeteinket javasoljuk nektek, amik között itt tudtok válogatni.

A szürkületben, sötétben való futást biztonságosabbá teszi a fényvisszaverő öltözet és a fejlámpa használata. 

A sapka, a sál és a kesztyű elengedhetetlen kiegészítők! Ha a talaj jeges, ne kocogj, ne fuss, és ne biciklizz! Csúszós talajon se a legjobb futócipő, se a legjobb fékek nem védenek meg a balesetektől. Amíg az időjárás nem teszi lehetővé a szabadban való edzést, válassz valamilyen beltéri sportot! Edzés után a lehető leghamarabb öltözz át száraz ruhába!

 

 

Hogy védhetjük meg a légutainkat a hideg levegővel szemben?


A fertőzések és az ingerköhögés megelőzése érdekében, az orrodon át lélegezz! A levegő így megszűrve és felmelegedve éri el a hörgőinket. Mínusz 10 Celsius alatt plusz védelem is szükséges, például a szánk és orrunk elé húzott kendő vagy sál formájában. Természetesen, aki ennél magasabb hőmérsékleten is szükségesnek érzi, tegye meg hamarabb ezt az óvintézkedést! Az egyedi érzékenység nagyon változó.

 

 

 

Így kerülhetjük el a megfázást!


Fagypont alatti hőmérsékleten a szervezetünknek nagyon keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy elegendő hőt termeljen. Amennyiben ez nem sikerül, a fagyás, illetve a kihűlés veszélye fenyeget. Elsősorban az ujjak, a lábujjak, a fülek és az orr vannak veszélyben.  Az első figyelmeztető tünetek közé tartozik az érintett testrész érzésvesztése, elfehéredése vagy zsibbadása. 

Ha ezek a tünetek jelentkeznek annak ellenére, hogy sapkát, sálat és kesztyűt visel, feltétlenül és azonnal hagyjuk abba a sportolást a szabadban, és menjünk meleg helyre. Ugyanez a teendő akkor is, ha légzés közben jelentkeznek panaszaink. 

Sport gyerekekkel - nem jó ötlet!

A gyerekekre mindig fordítsunk különösen nagy figyelmet. Ha például a kisbaba vagy kisgyermek a babakocsiban van, nagyon könnyen kihűlhet, mivel ő nincs mozgásban így az ő vérkeringése kevésbé fűti a testét.
Mostanában egyre gyakoribb, hogy amikor a szülők sportolni mennek, magukkal viszik a kicsiket is babakocsiban, sőt akár kenguruban, és a kellő figyelem hiányában a gyermek könnyen komolyabban is megbetegedhet.

Még nem téliesítetted a ruhatáradat sportoláshoz? Itt az ideje, hogy megtedd! Karácsonyi katalógusainkban akár 30% kedvezménnyel is találhatsz magadnak megfelelő terméket.

 

Webáruház készítés