Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
5
5
9
9
5
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.07.30 19:27

Mire való egy térdrögzítő?

Az American Family Physician újság szerint a térdrögzítőket a legtöbben a sérült vagy fájó térd támasztására használják. Sok sportoló emellet azért is használ valamilyen típusú térdrögzítőt, hogy megelőzzenek egy-egy komolyabb sérülést sportolás közben. A rögzítők sokféle méretben és színben érhetők el, és még az alpanyagaik is változóak: lehetnek fém, hab, műanyag és elasztikus a pánt. 

Négy alaptípusú térdrögzítő van.

Profilaktikus (azaz elsősörban védő) rögzítők: ezeket a rögzítőket különösen kontakt sportok - mint pl.: foci, kosárlabda - során használják, hogy védve legyen a térd a sérülésektől.

Rehabilitációs rögzítők: ezek a rögzítők a térd mozgását a korlátozza, így segít megvédeni az ízületet egy sérüléstől gyógyulás közben.

Patellofemorális rögzítők: ezek a rögzítők segít a térdkalácsnak, hogy simán mozoghasson  a térdízületen

Funkcionális rögzítők: ezek a leggyakrabban használt rögzítők, és biztonságos támaszt nyújtanak a térdnek sportolás közben.

Az, hogy mennyire és milyen jól működik a térdrögzítő, a személytől és a sérülés típusától is függ. Egy műtét után az orvos biztos fog valamilyen rögzítőt ajánlani, hogy segítse a gyógyulást és támaszt nyújtson a térdnek. Van olyan rögzítő, amit akár műtét helyett is használhatnak, hogy természetesen gyógyuljon az ízület. A térdrögzítők ezen kívül segíthetnek még az olyan fájdalmakon is, amik nem enyhülnek mozgással. Mindig kérj tanácsot orvosodtól, ha esetleg térdrögzítő használatán gondolkozol.

 Az orvosod valószínűleg tudni fogja, hogy melyik típusú a legoptimálisabb Neked. Ahhoz, hogy biztos megtaláld a Neked való darabot, számtalan típusú profi térdvédőt kínálunk. A teljes kínálatért kattints ide.

Webáruház készítés