Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
5
8
4
4
0
Partnereink
BLOG
2017.11.03 08:15

Mit együnk edzés után?

Az edzést követő egy két órán belül egy szénhidrátban és fehérjében gazdag ételt tanácsos fogyasztani. A szénhidrátok segítenek az energia visszanyerésében, a fehérje pedig az izmok építésében, amely az edzés folyamán lebomlott, különösen, ha erőnléti edzésed volt. Például csirke rizzsel, és párolt zöldséggel, vagy egy tonhalas szendvics teljes kiőrlésű kenyérrel.

Hidratálás


 

Rengeteg vizet kell innunk, hogy megelőzzük az edzés közbeni dehidratált állapot kialakulását. A test a glükóz sejtekhez történő oda illetve elszállításához vizet használ fel. Ha elég vizet iszol, az azt jelenti, hogy képes leszel fenntartani a fizikai aktivitásodat az edzések folyamán. Tanácsos legalább 2-3 pohár vizet meginni edzés előtt, és után, valamint 15-20 percenként az edzés folyamán. Ha az edzésed tovább tart mint egy óra, egy sportital is lehet jó megoldás, hogy az izzadás során elvesztett elektrolitjaidat pótold. Érdemes lehet kipróbálnod a vízben oldódó izotóniás italokat, amelyek segítenek a megfelelő sópótlásban.

 

Edzés célok

 

 

 

 

Attól függően, hogy milyen céljaid vannak az edzéseddel, ehhez az étrendedet is igazítanod kell, az edzés önmagában nem elegendő - a biztos siker bizony inkább életmódváltást kíván meg.
Például, ha izmosabb akarsz lenni, több fehérjére lesz szükséged.
Ha az az életed célja, hogy lefuss egy maratont, akkor a szénhidrát bevitelt kell növelned az étrendedben.

Emellett ne feledkezz meg arról sem, hogy rendszeres sportolás során nagyon fontos a megfeleő ásványianyag és só pótlás, azaz szervezeted rendszeres "feltöltése" az edzés során elveszített fontos anyagokkal. Ehhez mi is segítségedre vagyunk PENCO termékeinkkel, amelyeket hatalmas szaktudással fejlesztettek ki, különböző sportolók különböző igényeire. 

A sporttal elérni kívánt céljaidtól függetlenül pedig igaz az, hogy nagyon fontos figyelnünk testünk jelzéseire. Mivel mindenki más, nem mindenkinek fog ugyanaz működni. Te magad ismered legjobban a testedet, csak figyelned kell arra, hogy mit üzen. És nem árt esetleg egy orvossal is konzultálni, ha éppen egy teljesen új pályára állítod az életed, és belevágsz a rendszeres testmozgás világába, kérj tőle tanácsokat, hogy milyen típusú ételeket kell beépítened ezentúl az étrendedbe.