Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
6
1
3
3
0
2
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.03.14 09:51

Mit tartalmazzon a sportolói elsősegélycsomag?

Sajnos bármennyire is próbálunk vigyázni magunkra a sportban bizony előfordulnak kisebb - nagyobb sérülések. Ilyenkor döntő fontosságú, hogy milyen gyorsan és milyen szakszerűen látjuk el az adott sérülét. Egy ficamnál például már minimális tudással és egy jól összeállított, alapokat tartalmazó elsősegélycsomaggal is csodákra lehetünk képesek.

Fontos, hogyha megtörtént a baj ne essünk pánikba, hanem a lehető leggyorsabban lépjünk "akcióba". Ehhez nem kell mást tenni,  mint megjegyezni az angol RICE kifejezést, ami egy olyan mozaikszó, mely szinte minden sérülés helyszíni ellátására ráhúzható.

 

R - Rest, azaz pihenés, nyugalomba helyezés.

I - Ice, azaz hűtés, jegelés.

C - Compression, azaz nyomás, szorítás, nyomókötés felhelyezése.

E - Elevation, azaz a sérült végtag felemelése, felpolcolása.

 

  Ezen sorrend betartásával máris sokat tehetünk sérült társunk felépüléséért, hisz a gyosan ellátott sérülésekből általában gyorsabban is lehet felgyógyulni.

 

 

Itt említeném meg a kivételt, amire nem jó a fent említett mozaikszó és ezek a nyílt sérülések. Itt más a sorrend, hiszen először a vérzést kell elállítani illetve csillapítani, majd megtisztítani a sebet és bekötözni. Végül nyugalomba kell helyezni a sérült testrészt, míg az orvos megérkezik.

 

Mindez csak pár perc, de társunk egy életen át hálás lesz érte, ha megóvjuk egy hosszabb kényszerpihenőtől. Persze ehhez szükség van egy jól összeállított elsősegély csomagra is, ami minden sportoló táskájában ott kell, hogy legyen.

 

De mit is tartalmazzon pontosan?

 -Gyorsjeget, ami azonnal bevethető, hisz nem igényel hűtést vagy hűsítő sprayt

-fáslit

Kötszer ollót

- Kötszereket

-Fertőtlenítőt

 

Ezen felül persze, kerülhetnek bele még plusz dolgok is, de ez a minimum, ami mindenképpen meg kell, hogy legyen.

Ha esetleg tovább böngésznél a témában, akkor nézz körül a webáruházban a Mueller elsősegély termékek között.

Webáruház készítés