Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
3
0
6
9
1
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2021.03.12 10:50

Otthoni edzés eszközök - tartsunk magunkat formában otthon is!

Több mint 1 éve olyan életet kell élnünk, amikor bizonytalan, hogy mikor mehetünk edzőterembe vagy egyáltalán szabadtéri pályára sportolni. Éppen ezért otthonra kényszerülünk az edzéssel, ami pillanatnyilag elég nehéz, hogy lassan a munkahelyünk és az edzőtermünk is az otthonunk lesz. De ha a pozitív oldalát nézzük, otthon kényelmesen elvégezhetjük azt az edzést amire szükségünk van, csak pár eszköz kell hozzá ami könnyedén beszerezhető és sok helyet sem foglal. Nézzük meg mik ezek az eszközök.

 

 

 

 

Fitball

 

A fitball egy olyan szuper eszköz amit több funkciósan is használhatsz. Például szék helyett használhatod időnként, ezzel is a tartásodat javíthatod. Emellett pedig az egyik legjobb edző eszköz. Olyan teljes testre kiterjedő edzéseket végezhetünk vele, amely nem terheli az izületeinket és az egyensúlyunkat is javítja. Felfújható, így ha esetleg nincs már szükségünk rá leeresztjük és helyet sem foglal, a felfújása pedig pár percbe telik.

 

Előnye, hogy amikor bármilyen alátámasztás nélküli edzést végzünk, akkor izmainknak jelentős erőfeszítésbe kerül a megfelelő testtartás biztosítása, s ez a folyamatos munkavégzés egyértelműen emeli a pulzusszámot is. Ha megfelelő módon tehermentesítjük tartó izomrendszerünket, akkor ezzel arányosan csökken pulzusszámunk is. A fitballlal végzett aerob gyakorlatok minden tekintetben hasonlóak vagy éppen azonosak az alátámasztás nélkül végzettekkel, mégis a fent elmondott okok miatt sokkal egyenletesebben emelkedik pulzusszámunk. Mindez biztonságos, egyenletes terhelést jelent, s elkerülhető a túlzott tejsavasodás, mely akadályozhatja a zsírfelhasználást is, vagy éppen izomlázat okozhat.

 

 

 

Bosu vagy egyensúlyozó párna

 

A BOSU egyensúly tréner és az Egyesült Államokból származik. A Bosu név a booth sides up rövidítése és arra utal, hogy mindkét oldala – a puha és rugalmas labda része, valamint a kemény úgynevezett platform része is – használható. Gyógytornászok, sportszakemberek fejlesztették ki, és eleinte a rehabilitációban alkalmazták, de napjainkban mindenki számára elérhető és az egyik legkedveltebb fitnesz eszköz.

 

Hatékonysága az instabilitásának köszönhető, amely folyamatos koncentrációra és tudatos testmozgásra késztet a gyakorlatok közben. Amint ráállsz a BOSU-ra, a gerincet és a csípőt stabilizáló izmok intenzív munkába kezdenek.
Képességek amik fejleszthetők vele:

  • koordinációt
  • állóképességet
  • jó zsírégető, ezáltal szálkásításhoz
  • kíméli az ízületeket

 

 

 

TRX vagy felfüggeszthető trainer

 

Legtöbben TRX-ként ismerik, így ivódott be a köztudatba, ugyanakkor a TRX egy márkanév. Két hevederből áll az eszköz, állítható magassággal, fogantyúval és kengyellel. A fogantyúba belekapaszkodva, illetve a kengyelbe beakasztva a lábat, saját testsúllyal felfüggesztéses edzéseket lehet vele végezni.  Lényegében egy hordozható edzőterem, amit fel lehet kötni-szerelni, csak stabil tartó kell akár a lakásban, játszótéren, akár egy erdőben egy fára kötve.

Magát az eszközt egy Randy Hetrick nevű úr találta fel, aki az amerikai tengerészgyalogság elit alakulátánál a Navy SEAL kötelékeiben szolgált, amikor 1997-ben Dél-Kelet Ázsiában az edzéshiány miatt egy régi jujitsu övet beakasztott az ajtóba és elkezdte a saját súlyát felhasználva edzeni.
Később ezt a technikát fejlesztette tovább, arra megoldást keresve, hogyan tudnak magukkal vinni olyan eszközt, ami könnyű és kis helyen is elfér, ugyanakkor a katonák folyamatosan edzeni tudnak. Számos márkanéven elérhető a termék, Az általunk forgalmazott Body Rope Training System minden igénynek megfelel: 

 https://www.csapatsport.com/bodyrope-termekek

 

 

 

Urókötél

 

Könnyen hordozható, kis helyen elfér az ugróköütél és az egyik legjobb és legkönyebben végezhető kardio edzés végezhető vele, amit ráadásul bármivel kombinálhatunk. Elégetett kalóriák számában viszont egy jó ugrókötelezés messze felülmúlja a kerékpározást vagy akár a futást.

Fejleszti az állóképességet és az egész testedet átmozgatja a talpadtól a fejtetődig. Jó hatással van az egyensúlyérzékre, a koordinációra és növeli a kitartásodat.

 

 

Gumikötél

 

Lehet te fitnessz szalagnak ismered. Olcsó, könnyű használni, akár a zsebedben is elfér és nagy eredményeket lehet vele elérni. A titka az ellenállás kifejtésében rejlik.

Teljes testes átmozgatására elég csupán egy gumiszalag. A szalag segítségével izomzatodat eredményesen tudod edzeni, anélkül, hogy több időt kéne szánnod a napi edzésekre és hogy az izületeidet terhelnéd. A gumiszalaggal végzett gyakorlatok egyik nagy előnyét az adja, hogy a gyakorlatokat csak szépen lassan tudod kivitelezni, így mind testileg mind mentálisan folyamatosan leterhelés alatt vagy a feladat elvégzése során.

A különböző színű gumiszalagok, különböző erősségűek, így mindenki életkorának és edzettségi állapotának megfelelő szalagot tud választani.

Nem kell feltétlenül konditerembe járnunk, hogy formában maradjunk, sőt sok esetben ezekkel az egyszerű eszközökkel nagyobb edzést tudunk végrehajtani, mint a súlyzós edzéssel.  Szóval ha még nem tetted meg, bátran próbáld ki őket!

 

foto: abdominales10
Webáruház készítés