Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
3
0
7
2
9
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.11.25 18:20

Rotátor köpény izmok

rotátor köpeny egy négy izomból (az infrspinatussubsraspinatussubscapularis és teres minor izmok) összeálló izomcsoport, ami körbe öleli a vállízületet. Szerepük a felsőkarizom (humerus) és a váll csontjainak (a kulcscsont, gerinc és lapocka) összekötése és forgatása.

Röviden leírvarotátor köpeny izmok teszik lehetővé, hogy forgatni és emelni tudjuk karunkat. A vállízületek stabilitásában is nagyon fontos szerepet játszanak és megakadályozzák, hogy mozgás közben kimozduljon a karunk az ízületi tokbólMinél erősebbek, annál jobban bírja a vállunk a mozgás által okozott terheléseket, akármilyen irányba is mozgatjuk.

Sajnos mivel azonban a rotátor köpeny izmok nem feltűnőek, ezért könnyen meglehet róluk feledkezni mozgás közben, ami sérüléssel járhat. A jó hír viszont az, hogy nem kerül sok erőfeszítésbe vagy időbe, hogy megerősítsük őket, és ezáltal elkerüljük a problémákat. Mint minden izomnál, itt is a prevenció a legjobb gyógymód. 

A legjobb eredményt úgy érheted el, ha külön mozgatod meg mindegyik izmot, mivel nincs olyan gyakorlat, ami mind a négy izmot egyszerre megtudná átmozgatni. A fizikoterapeuták, edzők és személyi edzők elegendő tudással és gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy felépítsék az izomcsoportnak legmegfelelőbb edzéstervet. 

Azonban még a legjobb edzésterv elvégzése során is előfordulhatnak sérülések. Ha erősfájdalmat és a mozgás korlátozódását tapasztalod, fontos sportorvoshoz fordulnod, minél hamarabb.Viszont ez nem mindig opció, bizonyos esetekben szükséges folytatni az edzést, még akkor is, ha fáj a vállunk.

Ebben az esetben érdemes a Mueller SportsMedicine segédeszközöket igénybe venni. Több információért vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk Neked kérdés estén.

Webáruház készítés