Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
0
0
6
2
8
0
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.10.02 13:40

Sporttapasz vagy merevítő?

Minden sportoló életének része a sporttapaszok valamint a merevítők viselése. Legyen bármilyen súlyosságú is a sérülés, az biztos, hogy még pihenés és gyógyulás után is szükséged lesz segítségre ahhoz, hogy vissza tudj térni a megszokott tempódba. Habár a tapasztásnál és a merevítő viselésénél is fennáll a veszély egy új sérülés elszenvedésére, fontos tudnod azt, hogy melyikkel csökkentheted teljesen minimálisra az esélyét. Bizonyos sérülések vagy tapasztással, vagy merevítő viselésével fognak meggyógyulni.

Sporttapaszok

Az elsődleges előnye a sporttapaszoknak az, hogy testre lehet őket szabni. Ezen kívül különböző erősségű változatokban is lehet őket kapni, ami a súlyosabb sérüléseknél pluszban előnyös lehet. Azonban ennek a „személyre szabásnak” is megvannak a maga hátulütői.

A legjobb hatás érdekében a tapasztást csak szakértőnek szabad elvégeznie; akkor csináld Te magad, ha már elég tapasztalatot szereztél benne. Az edzők és sportolók lehet, hogy már százszor láttak tapasztást és elég magabiztosnak érzik magukat ahhoz, hogy megcsinálják, de minden sérülés más. Mindegyiknél más szintű támasztásra van szükség, más helyen. A nem megfelelő tapasztás lehet, hogy csak rosszabbá teszi a helyzetet és nem leszel képes folytatni a játékot.

Azonban nem nehéz megtanulni, hogyan kell a leggyakrabban előforduló sérüléseket tapasztani. Az alapvető probléma az, hogy ez a fajta megoldás önmagában egy rövid távú segítség. Ahogy mozgunk és izzadunk, a tapasz kötése fellazul és nem fog rendesen a bőrhöz tapadni.

A tapasztás rövid távú megoldás egy hosszú távú problémára; gyors, de érdemesebb akkor használni, amikor az ízület már felépült a sérülésből.

 

 

Merevítők

A sportmerevítő hosszabb távú megoldás a sportsérülésekre, de ugyanúgy, mint a tapasznak, ennek is megvannak a nehézségei is. Az egyik legnépszerűbb fajtája az elasztikus merevítő. Habár ezek a nyúlékony, kompressziós merevítők melegen tartják az ízületet, mégsem nyújtanak támaszt, ezért nem sokkal jobbak a sporttapasznál.

A valódi merevítő vastagabb anyagból készül. A legjobb darabokba kemény polimer van beépítve bizonyos pontokon, hogy segítsenek a sérült testrész megtartásában.

Azonban a kisebb, csontosabb testrészeknél – mint például a hüvelykujjak, lábujjak és csukló – érdemesebb tapaszt használni. Ezek olyan kis testrészek, amiknek mozgásban kell lenniük, amit a tapasz nem akadályoz meg.

A test súlyát alátámasztó testrészeknél, mint például a térdek és a bokák, használjunk merevítőt, mivel segítséget nyújt az alátámasztásában egy olyan ízületnek, ami eleve sok tehernek és munkának van kitéve a test súlya alatt.

Ha éppen egy sérülésből épülsz fel, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtudd, miként segítenek a különböző merevítők és tapaszok a sporthoz való visszatérésben.

Webáruház készítés