Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
4
4
5
4
5
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2018.03.18 10:52

Tippek a hátfájdalom kezelésére

A hátsérülések és krónikus hátfájdalmak elviselése hosszú, fájdalmas folyamat. Nagy kihívás ezzel a fájdalommal élni nap mint nap, akár akut sérülésről, akár krónikus betegségről van szó. Ezért fontos megtudni, hogyan lehet kezelni ezeket a háttal kapcsolatos problémákat.

Hátfájdalmak és sérülések

 

Ahogy egyre idősebbek leszünk, egyre inkább hajlamosabbak leszünk hátfájásokra. Amerikában 65 millió ember szenved hátfájástól, ami a második leggyakoribb panasz az orvosi rendelőkben. Sok faktor lehet a fájdalom oka: A hátizmaid talán nem annyira erősek, amennyire kéne, talán túlsúly vagy más betegség is lehet, ami a problémát okozza, például az artritisz. Okozhatja a munkád is, a dohányzás - vagy a legfrusztrálóbb - a genetikai adottságok is. Mindezek a faktorok hozzájárulhatnak a hátfájdalom kialakulásához, és megnövelik az esélyt arra, hogy megsérülj.

Az egyik leggyakoribb oka a hátfájdalomnak a merev izmok, a porckorongok sérülése, és a görcsök.
Ezek mind fájdalmasak és megnehezítik a mindennapi életünket mindaddig, amíg meg nem gyógyulnak vagy műtéttel nem kezelik őket. Azonban, ha úgy érzed, hogy fáj a hátad, sokféle módon lehet segíteni a fájdalom enyhítésén még azelőtt, mielőtt nagyon súlyossá válhatna.

 

 

Miért kérj most segítséget?

 

Fontos megkapni a megfelelő kezelést a fájdalmadra olyan hamar, amilyen hamar csak lehet. Sok merevítő és támasztó van, amik segíthetnek megadni a szükséges stabilitást. Ezen kívül fontos elkezdeni a gyógyítási folyamatot, vagy legalábbis enyhíteni a fájdalmon, még mielőtt kisugározna a tested többi részére is. Ez furcsának hangzik, ha nem vagy jártas a gyógyászatban, de egy hátfájás mellékhatásként a test többi részein is fájdalom jelentkezhet.

Például amikor derékfájástól szenvedünk, másképpen fogunk járni, hogy kompenzáljuk valahogyan a fájdalmat. Amikor másképpen járunk - ezt gyakran antalgiás járásnak nevezzük - áthelyezzük a test súlypontját. Ez azt jelenti, hogy a csípő, térdek, bokák és lábak áthelyeződnek. Lehet, hogy csak egy kicsit, de ez fájdalomhoz vezethet ezeken a területeken. Mivel az összes testrészünk együtt dolgozik, az egyik rész elmozdulása hullám effektushoz vezethet.

 

Kezeljük a fájdalmat, mielőtt kisugárzik

 

Mindig nagy figyelemmel gondoskodj a testedről, főleg a hátadról, mert azt mindig használod. A gondoskodásba beletartozik a tájékozódás a lehetséges okokról, a mozdulatokra való odafigyelés, vagy olyan gyakorlatok elvégzése, amik erősítik hátizmainkat. De természetesen az edzés néha nem elég vagy nem opció az idő hiányában.

A hátmerevítők nagyszerűen támasztják meg a hátat. Ezek a merevítők különösen hatásosak derékfájásra, támaszt nyújtanak derekuknak. Derékfájásnál ezek jelenhetik a különbséget egy normál élet és a folyamatos fájdalom között.

A hátfájás és sérülés nagyon megnehezítheti az életünket. Ha időt fordítunk magunkra olyan hamar, amilyen hamar csak tudunk, probléma nélkül tudjuk élni az életünket. Amikor hátfájásról van szó, magadat kell előtérbe helyezni.

 

Kezeld a problémát vagy előzd meg azt Mueller Sports Medicine termékeink segítégével! Nézz szét sportgyógyászati termékeink között még ma.