Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
2
2
0
8
0
3
3
Kosárlabda
2017.10.31 14:32

Tudj meg többet a Molten B7M súlyozott kosárlabdáról

Hallottatok már a súlyozott kosárlabdáról? Igazolt kosárlabdázók körében már ismertebb, az amatőrök körében viszont kevésbé, mondjuk úgy, hogy szinte senki nem hallott róluk... Hogy ez ne maradjon így, és, hogy megtudjátok, miért is érdemes ezt beépítenünk az edzéstervünkbe, mi most bemutatjuk nektek!

Mielőtt mélyebben belemennénk a dolgokba, erről a lasztiról annyit érdemes tudni, hogy a súlya a normál 7"-es méretű kosárlabda  súlyának (ami átlagosan 566.99 - 623.69 g között mozog) picit több, mint duplája 1400 g.

Segít fejleszteni az alkar, a csukló és a kéz erejét is,  így növelhető vele a dobástávolság és a dobásgyorsaság is.

Bármelyik kosárpályán is mutattam akárkinek is, elsőre a döbbenet lett rajtuk urrá, és két féle dolgot hallottam vissza... vagy azt hogy "nem viszi ez el a dobásom a súlya miatt?" vagy azt, hogy ez "baromi nehéz", és alig volt ember aki a büntetőtől elsőre betalált volna vele, inkább az volt a jellemző hogy a szaggatott vonalnál esegettek le a dobásaik.

 

 

 

 

Nos, ez a labda nem, hogy nem viszi el a dobásaitokat - bár tényleg nehéz elsőre -, de rögtön kihozza, hogy mi is a hiba a dobástechnikánkban. Minden hibás technikával eldobott dobásunk ugyanis drámaian rövid lesz. Sőt! Másnap észre fogjuk venni, hogy melyik testrészünkben lett izomlázunk, és ha épp a derekunknál vagy a hátunknál, akkor bizony helytelen volt a dobótechnikánk és tudunk erre legközelebb már ügyelni.

Nagy szerepe van ennek a labdának a dobásainkhoz használt célizmainak fejlesztésében, ezért is olyan eredményes vele az edzés, hiszen ez nem egy súlyzó, amivel csak dobáshoz hasonló tricepsz mozgást tudunk végezni, hanem egy olyan labda, amellyel egyrészt tökéletesen lehet a dobást végrehajtani, másrészt a súlyozottsága révén jobban kifáraszthatjuk és megedzhetjük vele a célizmaink.

 

 

 

 

A súlyozott kosárlabda létezik 6"-os és 7"-es méretben is, így a lányokra is gondoltak a gyártók, köszönet nekik érte. Mindenkinek csak javasolni tudjuk dobó edzéseken a használatát, bár egy dologra kell azért ügyelni azon túl, hogy nehogy fejbe találjuk vele a játékostársunk, az pedig az, hogy minden dobó edzésünk végén egy normál kosárlabdával is vezessük le az edzésünk, különben elviheti a dobótechnikánk, főleg kezdetben, amíg nem tudunk még pikk-pakk ide oda átállni egyik labdáról a másikra, de én pl. a meccseim előtt is imádok ezzel melegíteni mert célizmokat tudok vele bemelegíteni és a meccseimen sokkal jobb dobószázalékkal dobók így mintha sima labdával melegítettem volna...

Éredekelne még több?

Ha sikerült felkelteni az érdeklődéseteket eziránt a súlyozott kosárlabda iránt, akkor itt találtok róla bővebb információkat is.

Kummert Krisztián