Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
3
0
6
9
1
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2019.03.27 15:20

Tudj meg többet a vízterápiáról

Ha sport közben esetleg valamilyen sérülés történt veled, de nem szeretnél gyógyszert szedni a fájdalom kezelésére, a hidroterápia tökéletes megoldást jelenthet. Kezelés közben szinte azonnal érezni fogod, hogy az izmaid ellazulnak, a fájdalmad enyhül és a stressz is elmúlik.

Mi a vízterápia?

A vízterápia (hidroterápia) egy természetes gyógymód az izomfájdalom enyhítésére, a stressz csökkentésére vagy egyéb problémák kezelésére. Az ókori Görögök és Rómaiak is ezzel a homeopátiás módszerrel kezelték a sok mozgással járó izomgyulladást és izommerevséget. Most már rengeteg fajátja létezik: termálfürdők, gőzfürdő, vízi torna stb. Habár a hidroterápiának számtalan jótékony hatása van, kiemeljük a 3 legfontosabbat, amik tökéletes segítséget fognak Neked nyújtani felépülésed során.

Enyhíti az izomfájdalmat

Ha sportsérülésről van szó, a hő és nyomás használata a nyerő kombináció, és pontosan ezért is tesz jót a vízterápia. A meleg vízben érzékelt súlytalansággal együtt a fájdalom és stressz pedig úgy múlik el, hogy közben a víz megmasszírozza a sérült izmokat, elősegítve a gyógyulást.

Fontos megemlíteni, hogy emellett a meleg víz lelassítja a testben zajló folyamatokat és endorfinokat szabadít fel, ezért kevésbé leszel érzékeny a fájdalomra. Még egy pár jó ok arra, hogy miért olyan nagyszerű alternatíva a hidroterápia a gyógyszeres fájdalomcsillapításnak. 

 

Stresszcsökkentő

A hidroterápia nem csupán a fájó testrészeidnek tesz jót, hanem lelki állapotodnak is. A fájdalom enyhülésével és a súlytalanság érzetével szinte lehetetlen stresszesnek érezni magadat. Miközben a vízterápia segít az ízületeidnek és fáradt izmaidnak pihenni, a tested is könnyebben tudja magát gyógyítani. Nem is beszélve arról, hogy milyen csodákat tesz a léleknek és a testnek az a pár percnyi lebegés!

 

Serkenti a vérkeringést

A hidroterápia egyik legnagyobb előnye a vérkeringésre tett pozitív hatása. A meleg hidroterápiás eljárás során a tested vérkeringése jobban tud működni, így minden testrész érezni fogja a meleg víz pozitív hatásait, beleértve az immunrendszert, emésztést és az anyagcserét. Ezen kívül a jobb vérkeringés könnyebben tudja ellátni az egész testet oxigénnel, aminek köszönhetően gyorsabban tud új szöveteket felépíteni a sérült területen.

A hidroterápiás kezelést hosszabb ideig ajánlott használni rendszeres mozgás és egészséges táplálkozás mellett, mivel hatása így lesz a legeredményesebb.

Webáruház készítés