Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
1
7
3
0
7
2
9
Sportgyógyászati eszközök, tanácsok
2019.04.01 08:50

Vállsérülés kezelése

A testben lévő összes ízület közül a vállízület rendelkezik a legnagyobb mozgásszabadsággalemiatt azonban ez egyben az egyik legsérülékenyebb ízület is. Akár rutin tevékenységek közben is megtörténhet a sérülés, például amikor fejünk fölé nyújtjuk karunkat takarítás vagy pakolás közben. Ezen kívül a túlterhelés vagy egy erős ütés is okozhat problémákat. Különféle módszerekkel lehet elősegíteni a gyógyulást, attól függően, hogy mennyire súlyos a sérülés.

Jegelés 

A jegelést rögtön a sérülés megtörténte után ajánlott alkalmazni. 15 perces intervallumokban. A legjobb, ha naponta háromszor alkalmazol jégterápiás kezelést. Azonban csak korlátozott ideig használd, úgy kb. 2-3 napig. Emellett ügyelj arra is, hogy soha ne közvetlenül a bőrre rakd a jégtömlőt, hanem mindig egy törülközőbe csavarva, hogy a jég ne okozzon sérülést a bőrödön. A jég csökkenti a duzzadást, aminek köszönhetően a gyógyulás fájdalommentes és gyorsabb lesz.

Kineziológiai tapasz

A kineziológiai tapasz felületén lévő ragasztó hullámszerű mintában van elhelyezve, ami felemeli a bőrt az izmokról. Ennek köszönhetően a vérkeringés javul és a felgyülemlett folyadékok könnyebben távoznak a sérült területről. Ha megfelelő módszerrel helyezed fel a kineziológiai tapaszt, a váll sok segítséget fog kapni a gyógyulásban és így gyorsabban is fog helyre jönni. A kinezio tapasz kifejezetten hasznos rotátorköpeny sérüléseknél.

Vállmerevítő 

Ha egy kicsit komolyabb a sérülés, valószínűleg elég lesz felkötni a vállat, ami korlátozza egy kissé a mozgást, de nem rögzíti le teljesen a válladat.

Súlyos sérülésnél azonban szükség lesz a váll immobilizációjára és/vagy egy műtétre. Ebben az esetben egy vállmerevítő teljesen elengedhetetlen a felépüléshez. Nem csupán a vállat támasztja meg a merevítő, de emellett  nyomáskifejtéssel segít helyén tartani a sérült vállízületet. Bizonyos típusú vállmerevítők teljesen mozgásképtelenné teszik a vállat, ami hasznos ezeknél a sérüléseknél.

Ha úgy érzed, hogy megsérült a vállad, mindenféleképpen vizsgáltasd meg egy orvossal, hogy pontos diagnózist és megfelelő kezelést kapjál. Ezen felül még a jég- és hőterápiás kezelésekhez is plusz tanácsokat kaphatsz az orvostól aki megmutatja, miként kell használni a kineziológiai tapaszt, valamint megállapítja, hogy szükséges lesz-e vállmerevítő használata a felépüléshez.

Webáruház készítés